– Det er jo bare knall at Norge tar så mange medaljer, men desto flere medaljer, desto mer jobb, smiler vågsøyværingen og viser til at Norge har tatt mer enn 30 medaljer før man går inn i avslutningshelgen av vinter-OL i Sør-Korea. Det er «norsk rekord».

– Det har blitt litt flere overtidstimer enn jeg hadde regnet med, men det har uansett vært en spesiell opplevelse!

32-åringen fra Vågsøy er kameramann og klipper for TV-kanalen Discovery under de olympiske vinterlekene i Sør-Korea.

– Jeg skulle egentlig jobbe mest med hopp, men det har sklidd litt ut, forteller vågsøyværingen til Fjordenes Tidende fra OL-byen, og legger til at intervjuer med medaljevinnere som stort sett har stått på agendaen.

Mange høydepunkt

Bjørnar Verpeide fikk blant annet med seg da norske Maren Lundby tok hopp-gull i normalbakke. Han beskriver gullet og det påfølgende intervjuet som ett av de store høydepunktene for ham under vinterens olympiske leker i Sør-Korea.

Gullvinner: Maren Lundby tok gull i hopp normalbakke under de olympiske vinterlekene. Det beskriver Verpeide som ett av de store høydepunktene i Pyeongchang.

– Det var gøy at hun vant, og vi fikk et artig intervju med henne etterpå, sier Verpeide.

Det er ingen selvfølge at man får komme tett på utøverne under OL, for reglene er strenge.

– Heldigvis fikk vi en avtale om at vi skulle kjøre henne fra hoppanlegget til utøverhotellet. Vi satte på Vazelina Bilopphøggers på anlegget, ettersom hun er fra Toten, og intervjuet henne i bilen mens vi kjørte «Toten-taxien» tilbake til hotellet. Sånt blir det bra TV ut av!

Verpeide hadde siste arbeidsdag i OL-byen i går torsdag, og beskriver arbeidsoppgavene i Pyeongchang som krevende. Da medaljeintervjuene skulle filmes, var det for eksempel mye som skulle på plass.

– Dersom vi (Norge) fikk medalje i en gren, forsøkte vi å avtale med utøver om å gjøre et «sit-down»-intervju, gjerne med to kameraer og fin lyssetting, for eksempel i hotellresepsjonen, forklarer Verpeide.

Resultatet ble vist i «OL-kveld» på TV Norge.

– Jobben er krevende. Det blir lange arbeidsdager og tidvis korte deadliner, men det er også veldig gøy å være med på, oppsummerer han.

Ingen folkefest

Bjørnar Verpeide forteller at han har møtt svært få norske tilskuere i Sør-Korea, og at det generelt har vært «tomt» i vertsbyen.

– Under andre mesterskap bruker det som regel å være yrende folkeliv, men det har vært veldig tomt i Pyeongchang, påpeker han.

Dette er ikke første gangen vågsøyværingen er i Sør-Korea. Som NTNU-student besøkte han landet i 2007, i forbindelse med et seks ukers langt kurs i koreansk språk og film.

– Jeg hadde med meg et par fraser fra den tiden som har kommet godt med. De fleste koreanere snakker ikke så mye engelsk, forteller han.

32-åringen hadde som nevnt siste arbeidsdag i OL-byen torsdag, og reiser hjem igjen til Norge fredag.

– Når jeg kommer hjem er det tilbake til jobben som frilanser for TV 2 Nyhetene, avslutter Verpeide.