– Selv om det alltid er surt å tape fotballkamper, så må vi totalt sett være fornøyde med denne kampen. Jeg var mektig imponert over laget, sier spillende trener Sveinung Frantzen (27) etter at Tornado Måløy tapte 1–3 for Fjøra i serieåpningen i Kretsligaen lørdag.

Sammen med Marius Stavenæs Refvik (27) og Thor-Aage Pleym Evensen (25) var han den eneste av de 13 spillerne TMFK brukte på Fosshaugane Campus som ikke er tenåringer. Og det unge TMFK-laget holdt lenge stand mot seriefavoritten, som gjorde fire endringer på laget som var kun minutter unna å slå Florø ut av cupen tre dager i forveien.

– Den første omgangen er en av de bedre omgangene jeg har sett av et TMFK-lag på lang tid. Vi holdt Fjøra til 0-0, men kunne fort ha ledet kampen til pause. Begge lag hadde tre-fire store scoringsmuligheter hver, forteller Frantzen.

– Da de fikk det første målet la vi oss høyere i banen i jakten på en utligning. Som en direkte konsekvens av det scoret de to nye mål på seks minutter, forklarer Sveinung Frantzen.

På overtid pyntet Sondre Myre Silden på resultatet i sitt TMFK-comeback med en fin avslutning fra 17 meter.

Se video av målene i kampen nederst i saken.

Etter at Jon Georg Rutledal takket for seg som TMFK-trener etter fjorårssesongen tok spillerne Sveinung Frantzen og Thor-Aage Pleym Evensen først over ansvaret. Nå har Pleym Evensen overlatt sin del av treneransvaret til Kristian Andal, som har kommet inn som en sidestilt trener til Frantzen. Kent Rune Bugjerde og Per Jarle Mathisen er også en del av støtteapparatet og det var sistnevnte som ledet laget i Sogndal, da Andal var på reise.

– Treningssituasjonen er nå veldig bra og vi har gode treninger, selv om vi har hatt mange spillere som har slitt med skader i vinter, forteller Frantzen.

Såbare for forfall

I fjor klarte TMFK å holde nedrykksspøkelset på avstand og endte til slutt på 8. plass i Kretsligaen.

– Hva kan man forvente av TMFK denne sesongen?

– Om vi spiller som mot Fjøra kan vi slå alle lag, men vi er utrolig sårbare for skader og karantener. Nå er Thomas Bakke ankelskadd og Benjamin Frantzen suspendert de to første kampene etter det røde kortet han fikk i sesongavslutningen i fjor. Mister vi flere spillere fra startelleveren kan det by på store problemer, mener Sveinung Frantzen.

TMFK spiller sesongens første hjemmekamp lørdag når Årdal kommer på besøk.

** Keeper Berge Torheim Andal (16) og midtbanespiller Simon Nordbø Eide (15) debuterte for Tornado Måløy mot Fjøra.

KAMPFAKTA

Kretsligaen, menn

Fjøra–Tornado Måløy 3–1 (0–0)

Mål: 1–0 (73) Steffen Olsen, 2–0 (78) Morten Knudsen, 3–0 (79) Malvin Gjerde, 3–1 (89) Sondre Myre Silden

Dommer: Sjur Haugen, Dale

Gult kort: Berge Torheim Andal, Fridjon Mortensen, Thor-Aage Pleym Evensen, alle TMFK, samt ett til Fjøra

TMFK: B. Torheim Andal, Christ. Nore, S. Frantzen, M. Stavenæs Refvik, F. Mortensen, T.-Aa. Pleym Evensen, J. Våge, S.-A. Volle, S. Misic, S. Myre Silden, H. Myhre

Innbyttere: R. Gotteberg, S. Eide Nordbø

Se tabellen i Kretsligaen for menn her.