– Spillerstallen vår i år ser sterk ut så dette blir spennende, sier spillende Bremanger-trener Tore Rylandsholm, som har forsterket laget med fem signeringer i en vintersesong der fjorårets toppscorer Ntge Cone har forlatt klubben.

Tidligere Tornado Måløy-keeper Kenneth Fosse Elde gjorde comeback for moderklubben i serieåpningen mot Årdal lørdag. Samtidig fikk Anders Midthjell, som har meldt overgang til Bremanger fra Svelgen som et ledd i samarbeidet mellom klubbene, sin debut. Det samme gjorde florøværingene Steffen Tonheim Knudsen (kantspiller) og Monday Solo (spiss) som er hentet fra Eikefjord, mens Øystein Helle (sentral midtbane) fra Askvoll var utilgjengelig til premieren.

Belønnet for gode forberedelser

Anført av en nysignering i begge ender av banen fikk Bremanger en drømmestart på årets sesong. 2-0-seieren over Årdal på Svelgen stadion var den perfekte revansjen for 1-8-tapet for samme motstander i oktober.

– Å slå et lag som Årdal, som er en fotballstorhet her i fylket, er stort for oss, sier Tore Rylandsholm, som var imponert over innsatsen lagkameratene la ned lørdag.

– Dette var solid. Vi lå lavt i banen og forsvarte oss godt. Spillerne fulgte planen til punkt og prikke, sier Rylandsholm.

Han forklarer at Bremanger i sesongoppkjøringen har prioritert det defensive arbeidet og mener man fikk full uttelling for det i premieren.

– Årdal kom ikke til en eneste avslutning på mål i løpet av 90 minutter, forteller treneren.

Tolv minutter senere punkterte Anders Midthjell kampen da han utnyttet et svakt tilbakespill mot Årdal-keeperen, rundet målvakten og satte ballen i det tomme buret.

– Jeg vil skryte litt ekstra av kantene våre i dag. Håvard Rosø gjorde sin beste kamp for oss i dag og la ned en vanvittig innsats. Det samme gjorde Eirik (Rylandshom) på høyrekanten, skryter Tore Rylandsholm.

Mener topp 8 er realistisk

Med tre poeng i premieren og et forsterket mannskap, mener Rylandsholm at Bremanger kan toppe fjorårets 10. plass i år.

– Førsteprioritet er å unngå nedrykk, men jeg tenker at en 8. plass er realistisk for vår del. Samtidig er det en jevn avdeling hvor alle, med unntak av Fjøra, Florø2 og Eid, kan slå alle, tror treneren. Nå forbereder han laget på lørdagens hjemmekamp mot Vik.

– Nå må vi nullstille og sørge for at vi ikke er for høyt oppe når neste kamp starter.

** Bremangers skal etter planen spille sine to første hjemmekamper på Svelgen stadion før Bremanger stadion åpner.

** Sivert Klakegg Hauge (15) var en av fire Bremanger- debutanter mot Årdal.

KAMPFAKTA

Kretsligaen, menn

Bremanger–Årdal 2–0 (0–0)

Mål: 1–0 (62) Martin Svarstad, 2–0 (74) Anders Midthjell

Dommer: Johnny Skjerven, Kaupanger

Gult kort: ett til Årdal

Bremanger: K. Fosse Elde, V. Senneset, M. Svarstad, H. Mjølkeråen, H. Rosø, T. Rylandsholm, S. Hamre, E. Rylandsholm, M. Klakegg Hauge, A. Midthjell

Innbyttere: J. R. Nigardsøy, S. Tonheim Knutsen, M. Solo, S. Klakegg Hauge

Se tabellen i Kretsligaen for menn her.