Eidaren Marius Hagen (22) signerte i dag en ettårskontrakt med 1. divisjonsklubben Kristiansund BK.

Unggutten kommer fra Nest-Sotra etter at han tilbrakte høstsesongen i fjor på utlån i den svenske Superettan-klubben Husqvarna.

- Jeg valgte Kristiansund fordi det er en klubb som satser hardt. De har en ny stadion og kom på kvalifiseringsplass til Tippeligaen i fjor. Jeg trente med de i forrige uke og etter en god prat med treneren fant jeg ut at dette var noe jeg hadde lyst til, sier Marius Hagen til fjt.no.

Han begrunner valget om å forlate Nest-Sotra slik:

- Nest var et godt lag og det var kjekt å være der et halvår før jeg dro til Sverige. Jeg fikk noen magiske øyeblikk og spilte veldig mye. Men det var mye kjøring til og fra trening og i tillegg er hele trenerteamet som hentet meg dit nå byttet ut.

Hagen flytter til Kristiansund for å spille fotball og skal trene dobbeltøkter tre dager i uken. Men 22-åringen tar likevel sikte på å få mer ut av dagene enn kun fotball.

- I Sverige spilte jeg kun Playstation og var på kafé da jeg ikke var på trening. Nå skal jeg prøve å gjennomføre nettstudier. Vi tjener ikke så mye at vi kan leve av det vi har tjent opp når karrieren er over. Så det kan være greit å ha noe å falle tilbake på, sier eidaren.

I 1. divisjon venter spill på blant annet Fosshaugane Campus og Brann stadion for Marius Hagen.

- Det er kanskje den tøffeste 1. divisjonsavdelignen man har hatt noensinne. Brann, Sandnes Ulf og Sogndal er klare favoritter, men alle forutsetningene for å kjempe i toppen er også her i Kristiansund, slår Marius Hagen fast.