FOTBALL: Island har utviklet seg til å bli Nordens beste landslag og i Måløy håper en 15-åring å ta del i oppturen på sagaøya.

– Jeg har bodd mesteparten av livet mitt på Island så jeg føler meg mer islandsk enn norsk, sier Alexander Jakobsson.

15-åringen flyttet fra Akranes på Island til Måløy sammen med familien i 2009. Seks år senere er unggutten etablert på Sogn og Fjordanes kretslag. Men å gå fra kretslag til landslag for Norge er ikke det Alexander drømmer om.

– Jeg har fått tilbud om vise meg frem for Islands gutter 15-landslag i sommer. Og Island har et bedre landslag enn Norge, smiler Jakobsson.

For med landets imponerende start på EM-kvalifiseringen har Island tatt steget opp som Nordens beste landslag. Og med et drøss av utdannede trenere og en velutviklet anleggspark spår man en ytterligere oppblomstring av begavede fotballspillere på Island de kommende årene.

Selv om han har forlatt moderlandet håper Jakobsson å kunne bli med på den islandske fotballoppturen.

Måløyværingen var i vinterferien på treningsleir i England med Lillestrøms 15-åringer.

– Vi gjennomførte treninger på et treningsanlegg i Manchester og spilte kamper mot Everton gutter 15 år og et lokalt lag med 17-åringer, sier Tornado Måløy-spilleren.

Han forteller at han var på banen i hele seieren over Everton, mens han var innbytter i tapet mot det lokale laget.

Lillestrøms nye trener Runar Kristinsson er islandsk i likhet med en rekke tidligere LSK-profiler, deriblant en av Alexanders slektninger, Molde-angriper Björn Bergmann Sigurdarson.

– Jeg har vært Lillestrøm-tilhenger lenge og fikk denne muligheten nå. LSK har sagt at de ønsker å ha med meg på flere turneringer fremover, så vi får se, sier 15-åringen.

Han har tidligere deltatt på turneringer for Sogndal og er kretslagsspiller på 2000-kullet sammen med klubbkamerat Henrik Myhre.

Sistnevnte scoret to mål i sin A-lagsdebut forrige lørdag, og ifølge TMFK-trener Geir Ove Refvik skal man heller ikke se bort ifra at også Alexander Gudni Jakobsson kan få prøve seg på klubbens A-lag i løpet av året.