FOTBALL: For å sikre godt oppmøte på treningene tar gjerne Tornado Måløy-trenerne rollen som barnevakter.

– Jeg har sagt at jeg skal stille opp og passe barna til spillerne ved behov og så kan Jimmy (Linder) lede treningene, forteller Helge Refvik.

Trenerkvartetten for Tornado Måløys nye damelag gjør det meste for å sikre at blåtrøyene er godt forberedt til comebacket i 3. divisjon. Blant annet er trenerne barnevakter for de av spillerne som har med seg barn på trening. Ifølge Refvik gjelder dette 4–5 barn.– Det er fantastisk hvordan de stiller opp. Det gjør at det blir lettere for spillerne å komme på trening, sier lagkaptein Maria Kristoffersen.

Søndag spiller Tornado Måløy sin første damekamp siden 2005 når Høyang kommer til Måløy stadion.

– Dette betyr ikke bare mye for Tornado Måløy, men for hele Vågsøy. Det er viktig at også damene har et fotballtilbud, mener Refvik.

Han forteller at satsingen på jentefotballen i klubben som ble satt i gang for få år tilbake som nå gir resultater.

– Nå har vi jentelag i alle kullene nedover og det er viktig at alle trenerne på aldersbestemt er på hugget slik at ikke damelaget blir en døgnflue, slår treneren fast.

Noen døgnflue har kapteinen ingen tro på at TMFKs ferske damelag blir.

– Nei, det tror jeg ikke. Her er så mange unge spillere, så mange som kommer opp fra aldersbestemt og trenere som følger oss tett opp, sier Maria Kristoffersen.