FOTBALL (Skavøypoll - Høyang 2-5): – Det er en grunn til at vi ligger der vi ligger, sier Skavøypoll-stopper Lars Nygård om tabellsituasjonen.

Skavøypoll fikk en elendig start i fredagens hjemmemøtet med daværende tabellnabo Høyang. Gjestene scoret det første etter fem minutter og ledet med to mål før kvarteret var spilt.

Etter en drøy halvtime hadde imidlertid vertene utlignet, men i andre omgang gikk det skeis igjen. Høyang kunne til slutt reise hjem med en komfortabel 5-2-seier.

– Helt forferdelig. Vi var dårlig defensivt og vi var dårlige offensivt. Og det var lite trøkk og lite vilje, oppsummerer Lars Nygård.

Har medisinen klar

Midtstopperen bredsidet inn 1-2-målet etter halvspilt første omgang som startet opphentingen. Men da 90 minutter var unnagjort måtte han likevel gå duknakket i garderoben sammen med lagkameratene.

Tapet betyr at Skavøypoll har gått poengløse av banen i fem av seks kamper i år.

Nygård har følgende resept for å komme seg ut av uføret laget har havnet i:

– Nå dreier de seg bare om knallhard jobbing i treningshverdagen. Folk må gå i seg selv. Dette er ikke godt nok, konstaterer 23-åringen.

– Mangler selvtillit

Den eneste resultatoppturen hittil i årets sesong er 5-1-seieren over Tambarskjelvar i tredje serierunde. Ellers har det blitt tap, tap og tap, og i de to siste kampene har det blitt hele ni baklengsmål.

– Vi får ikke ut potensialet vårt. For vi er bedre enn der vi ligger i dag. Jeg mener vi har et godt nok lag til å ligge på øvre halvdel av tabellen, sier Nygård og fortsetter:

– Vi er greit trente, men vi mangler selvtillit, kreativitet og duellvilje.

– Tror du at det snur?

– Jeg håper det. Men fortsetter vi sånn som i dag, så snur det ikke. Vi må som sagt gå i oss selv alle sammen. Dette kommer ikke av seg selv, understreker forsvarsspilleren.

– Vi sliter

Spillende trener Børge Yndestad kan ikke sette fingeren på hva som ikke fungerer.

– Jeg har ikke svaret. Og vi må finne ut ting i lag. I dag slapp vi Høyang alt for lett til og vi ga vekk flere mål, sier Yndestad og konstaterer at det går trått om dagen:

– Vi sliter, og vi er ikke vant til så mye motgang.

kampfakta: 4. divisjon, menn

Skavøypoll - Høyang 2-5 (2-2)

Mål: 0-1 (6) Michael Våge, 0-2 (13) Eirik Haukøy, 1-2 (21) Lars Nygård, 2-2 (32) Anders -Martin Hagen Kvalvåg, 2-3 (52) Haukøy , 2-4 (66) Mats Loftesnes, 2-5 (71) Våge

Dommer: Robert Endestad, Tempo

Gult kort: Rune Myre og  Børge Yndestad, begge SIL, samt to til Høyang

Skavøypoll:  S. Kolseth, A.-M. Hagen Kvalvåg (56, T. Rikstad), L. Nygård,  B. Yndestad, R. Myre , V. Furnes (46, A. Eldevik), R. Solvang, K. A. Gangeskar,  S. Silden, J. Hauge Klubben (54, Y. Furnes), C. Nedreberg Silden (83, A. Kvalheim)