Endre Kupen leies ut fra Tornado Måløy til 2. divisjonsfotball i Florø.

Onsdag ble det klart at TMFK-angriper Endre Kupen går til Florø på et utlån ut sesongen.

Kupen skal imidlertid spille Tornado Måløys to neste kamper, mot Florø3 (h) torsdag og Fjøra (b) neste helg, før han slutter seg til Florø-troppen.

Nestleder Endre Rutledal bekrefter at TMFK og Florø onsdag formiddag ble enige om en avtale for angriperen som står med 16 mål i 4. divisjon denne sesongen.

- Vi synes det er kjekt at Endre får muligheten til å gå opp noen nivå. Han er for god for 4. divisjon det har denne sesongen vist. Det var aldri tema å forsøke å tviholde på han, sier Rutledal.

Kupen har kontrakt med TMFK ut sesongen 2017, men Rutledal understreker at Kupen selv bestemmer om han fortsetter i Florø også neste sesong.

Søndag skrev fjt.no at Florø hadde kontaktet TMFK med tanke på en overgang for Endre Kupen og selv er TMFK-angriperen glad for at en avtale nå er i boks.

- Det blir veldig spennende. Jeg var i Florø og snakket med de og så deres kamp (1-0-seier over Aalesund2) mandag og det ser veldig bra ut. Opplegget er litt mer profesjonelt enn hva det er her hjemme, sier Kupen.

Han forteller at han er forespeilet en rolle som midtspiss på laget. Trolig skal Kupen erstatte Halvor Solheim-Olsen som forlater Florø til fordel for studier i utlandet.

Kupen forklarer at han etter sesongslutt vil ta en vurdering på hvorvidt han fortsetter i 2. divisjonsklubben.

- Vi får kjenne på det etter sesongen om det fungerer med jobb og alt annet.

Tornado Måløy mister dermed sin viktigste enkeltspiller, men Kupen føler seg trygg på at andre nå vil ta mer scoringsansvar.

- Jeg tror de klarer seg fint. De har andre, som Thor-Aage Pleym Evensen, Henrik Myhre og Chris-Andre Nore, som kan score mål.