FOTBALL (Sogndal3 – Skavøypoll 0-4): Hattrick-helten avviser TMFK-trenerens påstand om at formlaget Skavøypoll er favoritter i fredagens lokaloppgjør.

– Nei, den biter vi ikke på. Vi har fått en grei start på høstsesongen, men vet at vi møter et bedre lag fredag, sier Rune Solvang.

Etter at Skavøypoll har innledet høsten med fire strake seiere og 26–5 i målforskjell mener Tornado Måløy-trener Geir Ove Refvik at blåtrøyene drar til Skavøypoll stadion som «underdogs» fredag kveld.

– De har fått en kanonstart og de er definitivt favoritter med tanke på våre resultater i høst. De har nok en mer homogen gruppe enn oss som har mange ferske spillere, mener Refvik.

Den kjøper derimot ikke Rune Solvang.

– Nei, det er bare tullprat. Han forsøker å legge presset over på oss. Det er ett lag som har kommet ned fra 3. divisjon og det er ikke oss. Og det er ett lag som har snakket om å rykke opp til 3. divisjon og det er heller ikke oss. Favorittstempelet skal ikke vi ha, sier Skavøypoll-spilleren.

I storform

Uavhengig om rødtrøyene har favorittstempelet eller ikke, er det liten tvil om at de går til lokaloppgjøret i solid form. 4-0-seieren på Fosshaugane Campus var lagets fjerde strake og avstanden opp til naboklubben i Vågsøy er kun fem poeng.

– Det som fungerer om dagen er at vi legger en kampplan og klarer å følge den. Vi har også klart å senke skuldrene og spiller oftere ballen langs bakken nå enn hva vi gjorde tildligere i sesongen, forklarer Solvang.

Drømmemål

I sin nye spissrolle kom han virkelig til sin rett på fotballfylkets storstue. Tre scoringer ble det på 29-åringen, og det andre var en perle der Solvang dro med seg ballen inn i banen etter et hjørnespark og hamret den i lengste kryss.

– Det var en innøvd corner som vi har prøvd noen ganger uten at det har slått helt til. Det gjorde den denne gangen, sier en beskjeden tremålscorer.

Og med tre nye poeng i boks kan rødtrøyene flytte fokuset over på å revansjere 1-4-tapet for TMFK 16. mai.

– Vi gjør nok noen justeringer i forhold til den kampen. Og så håper vi på fulle tribuner og en liten folkefest på fredag, avslutter Rune Solvang.

KAMPFAKTA

4. divisjon, menn

Sogndal3 – Skavøypoll 0–4 (0–2)

Mål: 0–1 (3) Rune Solvang, 0–2 (43) Solvang, 0–3 (59) Solvang, 0–4 (73) Vebjørn Furnes

Dommer: Andreas Sandal, Haugen

Gult kort: ingen

Skavøypoll: Y. Furnes, A. M. Kvalvåg, L. Nygård, B. Yndestad, A. Eldevik, S. Silden, K,-A. Gangeskar, R. Myre, E. Sandal, R. Solvang, T.-E. Tvendeseter Kupen og R. Solvang

Innbyttere: V. Furnes, M. Nore og A. Kvalheim