FOTBALL (Florø2 – Eid 5-0): Eid håper å sikre seg Seljes Sebastian Grøttå og Haugens Muktar Ferrej Yassin før overgangsvinduet stenger.

– Vi er i dialog med Selje om å hente Sebastian Grøttå. Han går på skole her på Nordfjordeid og trener allerede med oss. I tillegg blir Muktar Ferrej Yassin trolig Eid-spiller, bekrefter Bjørn Totland søndag kveld.

1999-modellen Grøttå er fast inventar på Seljes 5. divisjonslag og var på banen i 5-0-seieren over Tornado Måløy2 søndag.

– Sebastian har gode holdninger, er hurtig, tøff og en god førsteforsvarer. Han er en moderne back som har stor løpskraft, mener Totland.

– Vi har sagt at vi ønsker å gi han 3. divisjonsfotball med en gang og ballen ligger nå hos Selje og Sebastian, legger Eid-treneren til.

Avventer overgang

Som vi skrev tidligere i sommer tok Haugen-angriperen Muktar Ferrej Yassin selv kontakt med Eid med tanke på en overgang. Det ser nå ut til å bli en realitet før overgangsvinduet stenger 10. september. Bjørn Totland forklarer at de vil vente lengst mulig med å gjennomføre overgangen slik at angriperen kan bidra   for Haugen, som jager opprykk fra 6. divisjon. Sebratrøyene har to kamper igjen før 10. september.

De to spillerne vil være sårt behøvde forsterkninger for Eid som nå har tapt åtte kamper på rad i 3. divisjon. Møtet med Florø2 søndag ble tøft for det unge Eid-laget.

– Deres trener fortalte at dette var det beste laget de hadde stilt med i år og vi fikk det tøft. Vi klarte ikke å henge med og tapte fortjent, erkjenner Totland.

To mål og assist fra Kupen

En av Florø2-spillerne som gjorde livet surt for Eid-forsvarerne var Endre Kupen. Den utleide Tornado Måløy-spilleren scoret sine første to mål i Florø-trøyen. Det dagen etter at angriperen fikk sin Florø-debut som innbytter da Førde ble banket 5–2 i 2. divisjon.

For Eid fortsetter ferden mot 4. divisjonsfotball og treneren håper at også 0-5-tapet i Florø søndag blir nyttig læring for det unge Eid-mannskapet. Neste læringsøkt er mot de suverene serielederne Brattvåg på Eid stadion på lørdag.

KAMPFAKTA

3. divisjon, menn

Florø2 - Eid 5-0 (2-0)

Mål: 1-0 (2) Kristoffer Book, 2-0 (7) Endre Kupen, 3-0 (71) Kupen, 4-0 (78) Ntege Cone, 5-0 (83) Hlynur Atli  Magnusson

Dommer: Dan Kåre Esp, Eikefjord

Gult kort: Vegar Lunde, Eid

Eid: S. Frislid, K. Årskog (46, S. Glosvik), V. Lunde, H. Haugen, D. Myklebust, R. Naustdal Lillestøl, J. Skorge, V. Høynes, S. Hafsås (67, D. Haus), K. Lefdal, J. Joensen (72, M. Henriksen)