Det var i kveld, fredag, duket for årets største og mest prestisjetunge kamp på Skavøypoll stadion. Vertene tok i mot storebror Tornado Måløy i øsende regnvær foran flere hundre tilskuere fra begge sider av broa.

I den heftige kampen fikk publikum være vitne til flere heftige dueller, som i to tilfeller resulterte i utvisninger. Først til spillende trener Rune Solvang hos Skavøypoll i første omgang, og ti minutter før slutt til Sondre Myhre Silden som måtte forlate banen etter at han fikk sitt andre gule kort.

Det var hjemmelaget som presset på mest i fra start. Flere farlige kontringer satt en støkk i blåtrøyene som slapp med skrekken ved flere anledninger tidlig i kampen. Men etter 18 minutter kunne de mange hjemmesupporterne strekke armene i været når kaptein Rune Myre satte inn kampens første mål. To minutter før pause økte Tor Erik Tvendeseter Kupen ledelsen til 2-0 etter et fantastisk gjennomspill av Rune Solvang. Hjemmelaget var det klart beste laget før hvilen og ledet fortjent til pause.

I andre omgang merket man at Skavøypoll savnet den rutinerte midtbanespilleren Solvang som ble igjen i garderoben etter det røde kortet han mottok rett før pause. Gjestene fra Vågsøya tok over mer av spillet, og når reduseringen til Henrik Myhre kom etter 65 minutter ble det stille som graven blant hjemmefansen. Men stemningen og entusiasmen blant begge leirer økte etter hvert og skapte en magisk stemning i flomlysene på Tennebø.

Reduseringen til tross, hjemmelaget holdt stand, mye takket være flere gode redninger av sisteskanse Yngve Furnes i Skavøypoll-buret, og når dommeren gav tre signal i fløyten etter nittitre minutter, skulle man tro at scenene som utspant seg på banen var som følge av en finaleseier i Champions League. For en ramme! For en entusiasme! For en kamp!