Styreleder i Nei til Kinn, Fredrik Egeberg, har sendt dette leserinnlegget som et svar til leserinnlegget «Replikk til pensjonert professor» av Rolf Petter Vetvik:

«Svar til Rolv Petter Vetvik»

Om du ser på folketallet de siste årene så ser du hva han mener. Er ingen bløff at det nå er stabilt. At husprisene i Florø er høyere enn her er vel ikke så rart. Oljeindustrien har jo ført lønnen der oppover over lengre tid. Sånt presser husprisene oppover. Det er ikke Florø vi sammenligner oss med lønnsmessig.  Det nabokommunene som vi også har både delt arbeids-og boområde med. Flora er ikke en del av et sånt område for oss. Prosjektrådmann Heggheim sammenligner selv Floras lønnsnivå med Førde, fordi disse to har felles bo- og arbeidsområde.

Vågsøy har blitt bygget opp av en ensidig satsing på fiskeri. Noe som i mange år ga oss god vekst her. Når den  samme fiskeindustrien brått ble endret og omstrukturert førte dette til massive oppsigelser og stor fraflytting. Samfunnet her har snudd seg om til et mye mer teknologisk rettet område . Samtidig som fiskeindustrien er modernisert for store summer. Det er en mye mer optimistisk stemning her enn for bare noen år siden.

Du er glad Jensen er pensjonert. Det kan tenkes det er noen som mener det samme om både deg og andre. Det får stå for deres egen regning. Det er i Vågsøy vi bestemmer fremtiden vår. I Kinn blir den bestemt av et flertall politikere fra Flora.

Stem nei til Kinn!