Julie synes det er skummelt å bli en del av Gullrekka

Julie Falkevik Tungevåg fra Deknepollen blir en del av det faste bandet i det populære NRK-programmet «Beat for beat». Arkivfoto: Johannes Lovund 

Nye artikler

Vågsøyværingen Julie Falkevik Tungevåg blir fast inventar i Gullrekka på NRK fra høsten av.

31-åringen fra Deknepollen blir nemlig en del av det nye bandet i «Beat fot beat», som har vært fast inventar i Gullrekka siden høsten 1999. Det er VG som melder dette.

– Jeg fikk en telefon fra musikkprodusenten, der han spurte om jeg ville komme på en prøve. Så jeg var på audition. Det var skummelt, men det gikk bra, fastslår Julie til avisen.

I februar kom nyheten om at NRK skifter ut bandet i det populære programmet, som har hatt en noenlunde lik oppstilling hele veien. Årsaken er at NRK ønsker gå i en ny retning.

Derfor har de altså hentet inn Julie Falkevik Tungevåg sammen med Eirik Kiil Saga, Henrik Hilmersen og Hugo Risdal, som skal stå for det instrumentale i programmet.


Likestilt:

Endeleg klar med si første plate

– Det kom til eit punkt der eg tenkte «fanken, no må eg berre gjere det!» Resultatet vart debutplata for Julie Falkevik Tungevåg og trioen Falkevik.


– Jeg har spilt med ymse band og artister, og har en del egne prosjekter, forteller 31-åringen, som skal bidra med keyboard, gitar, perkusjon og koring.

Etter noen små øvinger i forkant, spilte bandet torsdag sammen for første gang på scenen i NRK på Marienlyst i Oslo. Allerede neste uke starter innspillingen av den neste sesongen, men det er først til høsten at det sendes på TV.

– Jeg har vært ordentlig fan, så det er skummelt. Men jeg gleder meg veldig, forteller Julie Falkevik Tungevåg.


 

Med på torsdagens øving var også programleder Atle Pettersen. Han var svært fornøyd med det han fikk se av de nye fire nye «Beat for Beat»-musikerne.

– De er helt magiske. Det er utrolig kult å få inn en så livat og bra gjeng, som samtidig er så sultne. Man merker en ny form for energi, og at de har lyst til å tilføre sin personlighet og sin måte formidle musikk på. De besto med glans, sier han til VG.

Han sier følgende om hva publikum kan vente seg av «nye» «Beat for beat»:

– Visuelt sett handler det om at har endret dekoren, og flyttet bandet inn bak meg. Publikum kommer nærmere. Og en annen besetning da. Vi har ikke lenger noen saksofonist, men heller fått inn en multiinstrumentalist i Julie, som spiller både keyboard, gitar, perkusjon og synger dritbra. Det vil nok bli litt annerledes enn det vi har sett før.