Vi i Ja til reversering av Kinn har fått med oss mandagens debatt i formannskapet om hvordan kommunestyret skal stille seg til rapporten som BDO skal utarbeide for Statsforvalteren.

Vi i Ja til reversering av Kinn ser ingen grunn til at vi ikke skal klare å overholde de frister som er satt. Nei, det er ikke flust med tid. Men om man raskt bretter opp ermene og har fokus på å sakte, men sikkert avvikle Kinn, samtidig som man gjenoppbygger de to nye kommunene har vi tro på at der det er vilje er dette også mulig.

Alternativet hvis fristen til Statsforvalteren ikke blir fulgt er 4–5 år med kaos, og vi frykter ordentlig kaos. Vi får en situasjon med virkelig stillstand over flere år. Hvordan skal Kinn kommunestyre vedta noe som helst, som ny Skram skole, i påvente av avvikling?

Det er nå folket bør bli hørt. Hva er det de ikke forstår, de som til stadighet skal heve seg over folkeopinionen og bare dundre på videre?

Vi ber også alle representanter i kommunestyret ta innover seg at det initiativet som en egen gruppe har fremmet gjennom underskrifter, angående folkeavstemning/innbyggerhøring, blir tatt på største alvor.

Den motstanden som vi fremdeles opplever blant folket i tidligere Vågsøy, og som er dokumentert gjennom flere undersøkelser og sågar folkeavstemning, har ikke avtatt. Vi frykter at det aldri vil bli ro før folket er hørt på en skikkelig måte, og at det valget blir hensyntatt.

Det er noe som heter at «når det stormer som verst kan det være lurt «å låre» seilene. Vi oppfordrer alle kommunestyrerepresentanter til å ta innover seg værutsiktene og å følge godt, gammeldags sjøvett.