Vi står på

Det har vært litt stille fra oss i det siste. Det betyr ikke at vi ikke lenger står på og jobber for Vågsøy og Flora, men at vi jobber litt annerledes nå. Kanskje litt i det skjulte og litt opp mot dem som faktisk har noe de skulle ha sagt. Vi håper dere som er enige med oss ikke gir opp kampen, men står på for å få oss ut av Kinn. Det jobber i alle fall vi for.

Vi skal vinne denne kampen. Både Vågsøy og Flora er flotte områder, men det er vi selv uten at vi er sammenslått. La oss heller samarbeide på de områdene der dette er riktig og naturlig. La oss være fornuftige! Gi oss Vågsøy og Flora tilbake.

Så får vi finne ut om vi skal stå alene eller slå oss sammen med noen. Men all sammenslåing må utredes, i motsetning til sammenslåingen av to flotte kommuner til den slett ikke like bra Kinn.

Dersom vi skal slå oss sammen med en annen kommune i fremtiden, får det nye kommunestyret i Vågsøy eller Flora avgjøre dette etter en skikkelig utredning og en folkeavstemning i de involverte kommunene.

Demokrati hadde vært en fin ting om man faktisk brydde seg om hva velgerne mente! Og jeg vet at noen nå kommer til å si at da Ap, V og Høyre fikk flertall så var det et signal fra velgerne. Nei, folk flest er ikke så enkle. De vurderer alle slags saker opp mot hverandre når det er valg. Det er jo mange saker som betyr noe for folks valg. Reversering var en av dem, eiendomsskatt en annen.

Vi har jo alle sammen sett hva som skjedde etter at Sp ble kastet ut av samarbeidet. Vi var garantister for ikke å øke eiendomsskatten. Derfor måtte de kvitte seg med oss for å få øke den slik at de skulle få råd til fotballhall og nytt rådhus i Florø. At barna på Skram skole og brannstasjoner var viktigere var ikke et tema når en skulle bygge fotballhall. Nå sitter flere hundre barn i brakkeskole, og ny skole er i det blå. Det hjelper ikke å si at «vi jobber med saken» når man ikke engang har det med i budsjettet for de neste årene.

Det er bare en ting å si: Skamme seg!