Jeg kjenner Ole Jonny fra mange år tilbake, en hyggelig og grei kar.

Når du begynner å bruke fotballspråket som metaforer i denne debatten var jeg nødt til å kommentere, for dette mener jeg at jeg kan noe om.

Kommentar til Ole Jonny Klopstad

Kinn er så krøkkete laget til at vi er nødt til å ha 2 av nesten alt, også fotballag.

Jeg er oppriktig glad for at noen politikere i nordre del av Kinn heier på laget «sitt», fremfor å måtte forholde seg til et lag de ikke har noe forhold til. Registrerer også at fotballaget til Måløy bygges opp rundt unge lokale spillere der de virker å sette tæring etter næring, mens det i Florø opereres med proffkontrakter med dertil kostnader. Jeg er selvsagt klar over at dette henger igjen fra de suksessrike årene for noen år siden, men det er ikke mange år siden styrkeforholdet var motsatt, og vi vet alle at dette går i sykluser. Nå skal de også bygge fotballhall i Florø, selv om de allerede har en. Her oppe i nord har vi liten interesse av å betale for noe vi aldri kommer til å bruke.

Men la nå oss få lov til å bygge nye Vågsøy med en tilnærming som det virker at Måløy bygger sitt nye fotballag. Stein på stein, det bruker ofte å gi gode resultater til slutt.

Dette er mye det jeg håper vi vil se i nye Vågsøy. En kommune der vi stemmer inn et kommunestyre av folk vi kjenner, en kommune som kan bli en av landets mest effektive kommuner med korte avstander til alt og alle. En kommune som vil være ca. midt på treet befolkningsmessig i Norge, men slår de fleste rundt seg på effektivitet med at det kort, kompakt og nærhet til alt. Legg til et næringsliv som går så det suser så skal det ikke være noe i veien for at nye Vågsøy skal klare seg fint sammenlignet med noen og enhver.

Men, det er jo nettopp dette folket skal få si sin mening om den 01.09.

Registrerer at det har boblet over med innlegg fra Kinn-tilhengere de siste dagene, det er selvsagt å forvente.

Men kanskje skulle vi alle vente til BDO-rapporten kommer, det er jo blant annet den vi bør legge til grunn når vi skal avgi våre stemmer.

Jeg registrerte også et voldsomt press fra næringslivet før kommunestyremøtet der det skulle avgjøres om det skulle avholdes folkeavstemning, og tidsaspektet rundt den. Her vil jeg gi kudos til Høyre for at de ikke lot seg presse til tross for alle de velmente rådene de fikk fra næringslivet.

Med ønske til alle om et godt valg.