Denne kommentaren er skrevet av Turid Breidalen, og er en del av Stempler ut-spalta på sistesida hver fredag.

Små gleder lyser opp hverdagen

Jeg har alltid latt meg more av små episoder i livet. Det er lettere å irritere seg over hva andre mennesker gjør feil enn å hygge seg over små positive hendelser som lyser opp i hverdagen. Heldigvis har jeg evnen til å oppfatte den underfundige humoren som dukker opp av og til, og som gjør dagen verdt å leve.

Jeg skal ta et lite eksempel her:

Da jeg skulle skifte til sommerdekk denne våren bestilte jeg time hos Barmen og Lund. Jeg fikk time kl 08.00 en tirsdag morgen. Til avtalt tid leverte jeg bilen og bestemte meg for å vente til sommerdekkene var ferdig påsatt.

Jeg gikk inn på kontoret for å slå i hjel litt tid. Der har de to ventestoler som begge var opptatt. Jim Tennebø var på jobb, men der var en ledig stol innenfor disken. Jeg spurte forsiktig om jeg kunne få sitte der. Ingen problem, sa Jim. Jeg ruslet inn i kontorlandskapet og satte meg ned. Jeg fant meg fort til rette og hygget meg med alle som var der.

De to som satt i stolene gikk etter hvert, men jeg likte meg så godt bak disken at jeg blei sittende der jeg satt.

Men så fikk Jim en telefon og måtte ut et øyeblikk. Plutselig var jeg alene på kontoret. Pytt pytt, jeg satt der aleine og følte meg som konge på haugen. Da gikk døra fra verkstedet opp og Svein Arne Kjempenes kom inn. Han så litt desorientert rundt seg, men så sa han henslengt: – Har du nåkken tennplugga på lager? Og så gikk han inn på verkstedet igjen.

Jeg så det absolutt komiske i situasjonen. Jeg fniste og lo resten av dagen mens jeg tenkte på episoden. Og fremdeles blir jeg i godt humør bare jeg hører ordet tennplugger.

Kanskje vi ser for mye etter hva som skjer av negative ting i hverdagen. Jeg tror det er viktig at vi prøver å fokusere på glede og hygge.

En dag hadde jeg problem med musa til pc'en og gikk ned til Nettpartner for å fikse den. Erlend Svoren tok saken.

– Jeg tror kanskje det bare er batteriet, sa jeg. Etter ei stund var den fikset, og jeg spurte etter prisen. – 565 kroner, sa Erlend. Jeg blei ganske rystet, men tenkte at alt med data kostet jo penger. Men da jeg satte inn kortet sto der 65 kr.

– Eg bare tulla, sa Erlend. Gudskjelov at noen har humor i behold.

PS. Jeg må nevne litt om tjeldene også. Sigmund Refvik har fortalt for lenge siden at det er kommet mange tjeldepar til Refviksanden. Flere andre har også sagt fra. Jeg tror det er mange flere tjelder enn i fjor. Det er et godt tegn. DS.