En splitter ny festivalcamp skal løse overnattingsutfordringen for Malakoff Rockfestival, som samtidig utvider sitt tilbud utenfor festivalområdet for festivaldeltakerne.

I 2015 nådde Malakoff Rockfestival en omsetning på 14 millioner kroner. Eid-festivalen har økt jevnt både i lengde, publikumsbesøk og omsetning siden oppstarten. Nå satser festivalsjef Arnt Ivar Naustdal på å fortsette veksten med etableringen av en ny festivalcamp.

– Vi har tenkt på dette i flere år, sier Naustdal om den nye festivalcampen som er ment for dem som ønsker en noe mer roligere festivalcamp.

Musikk, reise og friluftsliv

I år vil det bli satt opp rundt 100 lavvoer i ulik størrelse på Skibenes, noen minutters gange fra festivalområdet. Den nye campen vil kunne huse inntil 500 personer. Aktiv Lom setter opp og tar ned lavvoene, og serverer frokost i gamlelåven, i tillegg til å tilby ulike aktiviteter. Dermed blir det ikke bare musikk i fokus under Malakoff, men også reise- og friluftslivsopplevelser for publikum.

Naustdal forteller at de har lenge hatt et ønske om å utvide tilbudet, og ser at publikum er ute etter totalopplevelser.

– Vi har potensial for å utvide Malakoff-helga, men vi ønsker ikke å utvide musikkhelga. For oss er det viktig med kvalitet, ikke kvantitet, sier han.

Tilbudet kan vokse

Sommeren blir en testfase for det som kan bli utvidelsen av Malakoff Rockfestival, der festivalpublikummet får både roligere camp, en rockfestival og muligheten til å reise rundt på ulike severdigheter i Nordfjord.

– Vi kommer til å tilby dette i småskala i år. Så ser vi om de som bor på campen vil bruke det og om de tenner på ideen. Ut fra det vil vi se på om vi bør satse på dette neste år.

– Om det blir en suksess, og det tror vi det blir, så er det absolutt noe vi vil gjøre mer av og utvikle med flere aktiviteter, forteller Naustdal og legger til at det vil løse kabalen med overnattingskapasiteten som har vært en utfordring.

Det vil også vil gi et tilbud for dem som ønsker en roligere festivalhelg.

– En skal få hygge seg på den nye campen, men reglene blir strengere. Det skal være mulig å sove om natten og finne roen.