Ragnhild (83) og Nancy (98) fikk seg en sykkeltur

Til glede for beboere, ansatte og pårørende har Seljetunet fått en el-sykkel med plass til to passasjerer.

Her er beboerne Ragnhild Venøy (83) og Nany Aarsheim (98) på tur med el-sykkelen. Pleier Bente Thora Borgundvåg tok dem med på turen. Foto: Privat 

Kultur

Nylig fikk beboerne Ragnhild Venøy (83) og Nany Aarsheim (98) en tur med el-sykkelen. Pleier Bente Thora Borgundvåg tok dem med på turen.

– Nancy lo godt da vi ga henne en hjelm, og sa at det var første gang hun har brukt det, smiler Maria Helgesen, prosjektleder for livskvalitetsprosjektet på Seljetunet.

Prosjektet har så langt bidratt til flere aktiviteter på sykehjemmet. Det siste er el-sykkelen, der Selje-bedriften Paneda har bidratt med midler.

Nå venter Seljetunet på svar fra flere andre bedrifter på om de ønsker å gi midler til enda en el-sykkel, ifølge Maria Helgesen, leder for livskvalitetsprosjektet.

– Målet er å kjøpe inn en til, sier Helgesen.

Leder på Seljetunet Barbro Isabell Longva med den nye el-sykkelen. Foto: Privat 

 

Ledere, ansatte og noen av de besøkende på Seljetunet har fått opplæring i bruk av el-sykkelen.

– Det er viktig at den blir brukt. Alle som vil ha opplæring kan ta kontakt med ledelsen på Seljetunet, informerer Helgesen.

– Den er lett å bruke. Den er stødig og har masse kraft, slik at den er lett å sykle i de bratteste bakkene, supplerer hun.