Tildelt drømmestipend:

– Ho er full pakke og heil ved

Martha Standal Pavelich frå Haugen i Eid er tildelt Drømmestipendet 2018.

Syskenduoen Paul og Martha Standal Pavelich briljerte på operascena under skulemusikalen Sweeney Tood. Dette er ein av mange oppsettingar drømmestipendvinnar Martha Standal Pavelich har delteke i. Arkivfoto 

Kultur

Drømmestipendet består av 100 stipend på 15.000 kroner, og Pavelich fekk stipendet i kategorien teater. Det er Eid kommune som har nominert Pavelich.

– Musikalsk teater er hennar store interesse og ho har såleis etter kvart fått ein imponerande CV, full av store roller i ulike musikalar, og no er ho ei av svært få i sin alder som kan slå i bordet med ei hovudrolle i ein profesjonellt oppsett opera, heiter det i nominasjonen.


Desse er nominert til Drømmestipendet

Sju ungdomar frå Vågsøy, Eid og Bremanger er nominert til Drømmestipendet 2018.

 

Pavelich har delte i Opera Nordfjord sine oppsettingar fleire gonger, ho har stått på scena i fleire musikalar, hatt roller i Elskhug og Eksis og fleire gongar delteke på UKM.

I tillegg til dette har ho heilt sidan første klasse spelt piano, fiolin/bratsj, ho har spelt i korps og strykeorkester, og ho har spelt i band. Ho har dansa ballett, hip hop og step, og ho har drive mykje med song.

– Eg får ei god kjensle når eg står på scena, og eg elskar å få og høyre respons frå publikum! Draumen er å formidle ein bodskap, røre og begeistre publikum og å gi dei ei god oppleving - rett og slett å inspirere publikum, skriv Pavelich om seg sjølv.


Blir juryleder for Drømmestipendet

Adam Douglas skal lede juryen for Drømmestipendet 2018. En mulighet musikeren er takknemlig for.