– Dette er første gang jeg får en bok oversatt til et annet språk, så jeg er hoppende glad!, forteller Kolerud til Fjordenes Tidende.

Barneboken «Snillionen» kom ut høsten 2017 og har blitt svært godt mottatt i Norge. Kolerud mottok blant annet Kulturdepartementets litteraturpris for boken, og lokalt har folk stått i kø for å få tak i boken.

Forfatteren er opprinnelig fra Isfjorden i Møre og Romsdal, og flyttet til Nordfjord på 90-tallet. Nå er han bosatt på Flatraket.

«Snillionen» er hans åttende bokutgivelse, og for første gang blir en av bøkene hans gitt ut på et annet språk. Det er det koreanske forlaget Beautiful People som har lagt inn bud på boken, med et opplag på 2.000 bøker i første omgang. «Snillionen» blir publisert i Korea i løpet av halvannet år.

– Det blir langt å reise for å komme på lanseringsfesten, smiler Kolerud, som gir skryt til forlaget Cappelen Damm for å være flinke til å spre norsk litteratur til utlandet.

Forlaget Beautiful People er et av de ledende forlagene i Korea, med bøker både for barn og voksne. De står bak flere bestselgende bokserier i landet, og har store planer for «Snillionen», ifølge Cappelen Damm.