Opplev fiskerihistoria midt i Måløy

Fiskerimuseet på Lekteren i Måløy holder åpent hver lørdag i sommer, med utvidede åpningstider under Havfiskefestivalen 3.-5. august.

Fiskerimuseet hadde håpet de var i nye lokaler, men det drøyer. – Vi gleder oss til å få mer plass og ha andre typer utstillinger og åpningstider, sier Lillian Myklebust. Her med mangeårig redningsskøyteskipper Magne Sætren under Havfiskefestivalen i fjor. 

Kultur

– Det er naturlig å utvide åpningstidene akkurat den helga siden vi har sammenfallende tematikk, smiler Lillian Myklebust, en av vertene.

De holder åpent til og med 11. august – Elvisfestivalhelga.

Inne i det lille museet på Lekteren møter en fiskerihistoria.

– Utstillinga vi har er en del av pigghåutstillinga som var i de forrige lokalene, og så har vi med oss folk som har kunnskap som kan fortelle hvordan alt foregikk. I tillegg er det film og bilder, forteller Myklebust.

Myklebust forteller at det er mange lokale som kommer inn.

– Gjerne de som har drevet med fiske selv, eller barn og barnebarn. Nylig opplevde vi å få sønnen til en vi hadde bilde av innom. Han oppdaget helt overraskende bildet av moren sin som han ikke hadde sett før. Det var både kjekt og spesielt.

Alle som jobber i Fiskerimuseet gjør det på dugnad, og om det er flere som kunne tenke seg å bidra, tar de imot med åpne armer, både folk med fiskerikunnskap og folk som kan bidra med det praktiske.

– Alle er velkomne. Det er en veldig kjekk jobb!