Malakoff Rockfestival:

Rekordmange damer

Aldri før har kvinnene fått mer sceneplass på Malakoff. Festivalsjefens fokus på likestilling viser igjen og den yngste av de kvinnelige artistene gleder seg til stort til sin Malakoff-debut.

Gabrielle (øverst f.v.), Baby in Vain, Aurora og Oselie (nede) er fire av de kvinnelige innslagene på Malakoff Rockfestival 2018. De øvrige er Eva Weel Skram, Halie og Sofia, mens de Malakoff-klare bandene Gåte, Heave Blood & Die, I am K og Sløtface også har kvinnelige medlemmer. Det betyr at 37 prosent av artistene på årets Malakoff-plakat har kvinnelige innslag. Andelen har aldri vært høyere for festivalen som i år arrangeres for 17. gang. foto: pressefoto og jørn-arne tomasgard 

Kultur

– Det er skikkelig kult at så mange kvinner står på Malakoff-scenen i år. Jeg gleder meg spesielt til å se Gabrielle. Hun lager bra musikk, er en kul person og virkelig et forbilde for meg, sier Oselie Henden.