Gleder seg til helgens forestillinger

– Det ser ut til å bli to fulle hus selv om det er noen få plassar igjen på lørdag. Jeg blir rett og slett glad når jeg ser at folk setter av tid for å komme og høre på meg, sier Jarl Wåge.

Fredag 14. og lørdag 15. september har du igjen sjansen til å få med deg Fortellerkafé med Jarl Wåge på Kraftstasjonen. Foto: Svanhild Breidalen 

Kultur

Jarl Wåge turnerer for tida med forestillinga «Vandrehistorier – ei flere hundre kilometer lang forestilling.» I september er han tilbake på Kraftstasjonen i Måløy.

Fredag og lørdag 14. og 15. september blir det Fortellerkafé på Kraftstasjonen. Wåge, som opprinnelig er fra Vågsvåg, har hatt fire forestillinger der før, og gleder seg til å komme tilbake.

– Det er stor stas å få opptre for det fantastiske Vågsøy-publikummet igjen, sier han, og forklarer at det er snakk om en times forestilling.

– Og håpet er jo at mange vil kombinere fortellinger med god mat og drikke og gjøre en helaften ut av det, smiler han.

Wåge sine fortellinger handler om livet, og mange har lokalt tilsnitt. Sånn er det denne gangen også.

– Det blir nye fortellinger, og fire av dem har tilknytning til distriktet så mange vil kjenne seg igjen i dem. En har arbeidstittel «Tour de prostata» og ei handler om at middagshøgda kan konkretiseres med Strynefjellet, smiler Wåge.

Wåge har ikke bodd fast i Vågsvåg siden 1964, men snakker fortsatt om at han skal hjem når han reiser til Nordfjord. Og han setter sin ære i å snakke Nordfjord-dialekt.