Synger med Hanne Krogh og Johnny Logan i kveld

Hanne Krogh kommer til Operahuset torsdag 6. desember. I år med Johnny Logan, Thomas Ruud og sangkoret Stormklang som gjester. Det er satt opp to konserter grunnet stor interesse.

Hanne Krogh kommer til Operahuset torsdag 6. desember. I år med Johnny Logan, Thomas Ruud og sangkoret Stormklang som gjester. Foto: privat 

Kultur

Hanne Krogh roser korvennene i Stormklang som hun har sunget med flere ganger:

– Sjelden treffer jeg et kor med slik en herlig blanding av profesjonalitet og sangglede. Vi har hatt mange flotte konsertstunder sammen, og jeg slutter aldri å beundre dette korets lyst og evne til å tøye grenser. Selvfølgelig er Stormklang heldige som har en kruttlapp som Hilde Annie Hagen med på laget. Hun er en drivende kraft med et imponerende ambisjonsnivå. Men uten korets egenvilje og utviklete evner, ville de aldri ha kommet så langt som Stormklang har klart, sier Hanne Krogh i en pressemelding.

Har vært syk

Lenge så det imidlertid ut til at julestjernen hadde sloknet på ny. Og denne gang ikke bare på film, men også i virkeligheten. Under en konsert like oppunder jul i fjor, forsvant nemlig sangstemmen til en sykdomsrammet Hanne Krogh.

Først et halvt år senere, etter å ha blitt operert av verdens fremste stemmeleger på Charité-sykehuset i Berlin, kunne hun så smått begynne å synge igjen.

Med god hjelp fra den klassisk skolerte tenoren Thomas Ruud, med hovedroller fra en rekke av verdens største opera-scener, kom tonene frem, en etter en. I september var sangstemmen tilbake.

– For å dra ut på turne med sangere av Johnny Logan og Thomas Ruud sitt format, er det helt nødvendig å være i toppform selv. Derfor har alle opptredener de senere månedene vært ekstremt viktige, ikke minst som forberedelse til en lang og krevende turne, sier Hanne Krogh som legger lista høyt i forhold til konsertens innhold.

– Det har vært gøy å lage en konsert som både byr på artistenes største hiter, julens tradisjoner, korets fremste prestasjoner, men også humor og overraskelser. Sammen med kapellmester Stein Austrud, mener jeg vi har skapt en konsert med alle disse ingrensiensene. I tillegg kan vi også presentere en helt ny julesang, A Magical Moment, som er en nydelig melodi skrevet av svenske Peter Hallström og med tekst fra meg selv, forteller Krogh.

Glad for å ha med Logan

I tre år har Hanne Krogh arbeidet for å få frigitt Johnny Logan for juleturné i Norge. Den irske Eurovision-helten er populær i mange europeiske land, men var svært motivert for endelig å være med på norgesbesøk.

- Jeg har kjent Hanne i mange år, og vet at turneene hennes holder høyt nivå. I tillegg er Norge, sammen med New Zealand, verdens vakreste land og med en befolkning jeg føler slektskap med. Jeg vokste opp i en liten irsk landsby, sterkt influert av vikingtiden, og opplever at våre kulturelle røtter ofte er de samme. Selv i en travel tid, er denne turneen prioritert med glede og forventning, sier Logan, som selvfølgelig skal synge Grand Prix-hitene What's Another Year og Hold Me Now.

Han vil også synge verdenshiten You Raise Me Up, og det var nettopp Johnny Logan som sang den aller første versjonen av komponisten Rolf Løvlands kjente sang.

– Når vi endelig har fått Johnny Logan, som fremdeles har en ung og spenstig stemme, øm og rå på en gang, til sin første store konsertturne i Norge, skal han sannelig både synes og høres, smiler Krogh.