Henter musikkrefter fra hele Kinn kommune

Når Musikkuka går av stabelen er det med musikere fra både Vågsøy, Flora og Eid på scenen.

Fra Kinn: Anastasiya Bashenova fra Florø kommer til Musikkuka. 

Kultur

Under den klassiske konserten 18. mars får en høre Anastasiya Bashenova fra Florø på piano, Ivan Smilovsky og Rebecca Smilovsky fra Eid, på henholdsvis cello og tverrfløyte, samt Alice Teunis på orgel.

– Anastasiya Bashenova er organist i Flora, men egentlig utdannet pianist, sier Alice Teunis i Vågsøy sokneråd sitt musikkutvalg.

Hun synes det er flott at musikkrefter fra Flora er positive og stiller opp.

– Vi fikk noen avlysninger og måtte lete litt rundt etter erstatninger. Til slutt fant vi ut, siden vi skal bli Kinn kommune, hvorfor ikke snakke med naboen? Og de var positive og sa ja. En kjempegod løsning. Så vi har altså satt i gang samarbeidet med våre nye kolleger i Flora som vi skal inn i samme kommune som, og ikke minst, dele kirke med. Og så får folk hilse på hverandre, smiler Teunis.

Så dermed står også Kinn kyrkjekor med dirigent Sebastian Ryll på plakaten til den felles korkonserten lørdag 2. mars sammen med Sweet Spirit med dirigent Frode Helgestad og Stormklang med dirigent Hilde Hagen.

– Vi satser også på å få til et fellesnummer for korene.

Korkonserten er i Nord-Vågsøy kyrkje.