«Norgesvenn» til operahuset

I operahuset: Fjorten år etter at de besøkte Norge sist for å feire frigjøringsjubileet, kommer St. Olaf Choir og St. Olaf Orchestra fra Minnesota til Norge. Foto: Steve Niedorf 

Kultur

Fjorten år etter at de besøkte Norge sist for å feire frigjøringsjubileet, kommer St. Olaf Choir og St. Olaf Orchestra fra Minnesota til Norge.

Turnéen starter i Operaen i Oslo 2. juni, og ender i Nidarosdomen 14. juni. 11. juni stiller de i Operahuset Nordfjord.

Ensemblene regnes som de aller fremste innenfor sin sjanger i USA, og vi kan love høy kunstnerisk kvalitet og gåsehud når de møter det norske publikummet, skriver produksjonskoordinator Kulturoperatørene i en pressemelding.

St. Olaf College har en helt spesiell tilknytning til Norge siden colleget ble grunnlagt av norske immigranter i 1874. Flere av studentene ved St. Olaf College studerer norsk/skandinavisk historie og kultur, og noen lærer seg faktisk språket!

– Nå gleder flere seg til å komme til Norge for aller første gang.

Det er orkesteret som skal spille på Nordfjordeid, og de vil fremføre et program bestående av Samuel Barber’s Overture to The School for Scandal og Tchaikovsky’s Femte Symfoni, John Williams’ musikk fra Harry Potter-filmene, og Grieg’s Norske Danser.