Får med seg både politi og brannvesen på årets aktivitetsdag

– I år skal vi ha alt som barn og voksne tidligere har satt pris på, men vi skal også fornye oss, sier arrangørene av aktivitetsdagene på Kvalheim.

Aktivitetsdagen på Kvalheim er populær, og i rekordåret 2017 var hele 950 små og store innom. Bildet er fra aktivitetsdagen i fjor der Marialinn spikret sammen denne flotte båten i snekkerboda. Foto: Siri Kolseth 

Kultur

Blant annet legger politiet «Politiets dag» til Kvalheim, og vil være der hele dagen.

– Her kan du springe om kapp og bli målt med laser, du kan få tatt fingeravtrykk og sitte i en patruljebil. Det blir helt sikkert sirener, blålys og vi jobber med et par overraskelser til, skriver arrangøren.

Vågsøy brann og redning kommer også, og her kan en få prøve å slokke brann og møte brannbamsen Bjørnis.

Ellers blir det mange aktiviteter: to store hoppeslott, RC-klubben er tilbake med oppvisning, quiz-løp med Barnas Turlag rundt Bondehaugsvegen, kano- og kajakkpadling ved Ongelsvatnet, hesteridning hele dagen, buskyting, snekkerbod, ATV-kjøring, små elektriske traktorer, filmvisning fra Kvalheim, tohjulstraktorer med høyvogn og en kan få møte lam, ullgrisen Ullrik, kje, høner, sauer, kuer og en politihund. Der er også kafé med med grillmeny, rømmegrøt og fiskeburger, samt is, brus, kaffe og kake.