Lokale korps og kor tok Torills rosa utfordring

At færre hadde mulighet til å møte opp på Rosa Sløyfe-aksjonen i Måløy i år førte merkelig nok til økte inntekter for Brystkreftforeningen.
Kultur

Mange kor og korps, der flere av medlemmene har pleid å delta på Rosa Sløyfe, hadde nemlig øvingshelg og konserter denne helga. Torskangerpoll musikklags dirigent, Lisbeth Våge, som har vært med på aksjonen hvert år, var den som startet rekka av utfordringer.

– Jeg har vært med hvert år, men i år hadde vi øvingshelg med korpset i Fosnavåg. Så jeg nevnte for Torill Eide Tennebø ved Måløy treningssenter, som arrangerer aksjonen, at jeg var fortvilet over dette, og spurte om det var mulig å få med seg sløyfer og armbånd på øvingshelg, forteller hun.

Det var det selvfølgelig. Og det var heller ikke nei i korpsmedlemmenes munn da de ble spurt om å støtte aksjonen.

– Alle ble med på det. De spurte bare «hvor skal vi vippse?» smiler Våge, som ble kvitt alle sløyfer og 30 armbånd.

– Det var til og med en som ikke var med på øvingshelga som vippsa en null for mye, 500 kroner, men sa «pytt, pytt, det er for en god sak». Så til sammen klarte vi å skaffe aksjonen 1.800 kroner!

Utfordret tre til

Men lite visste Våge at hun startet en kjedereaksjon. For denne gavmildheten satte primus motor Torill Eide Tennebø på én god idé.

– Det er flere i Måløy songlag som pleier å komme på Rosa Sløyfe også, og de skulle ha øvingshelg i Ulsteinvik. Så jeg hintet til dem om hva Torskangerpoll hadde gjort. Så da reiste de til Ulsteinvik med 25 armbånd, ler Eide Tennebø.


Rosa Sløyfe-aksjonen: Se stor bildeserie

Stilte opp for kreftsaken i det fine høstværet

 

Da var veien kort til Viltkoret som skulle ha konsert samme kveld, og ikke kunne komme på Rosa Sløyfe. En liten telefon fra Eide Tennebø og hun hadde solgt nye 40 armbånd.

– Vi synes det var kjempefint å kunne gi en del av inntektene til Rosa Sløyfe, sier korleder Berit Ramsevik Kvalheim.

– Men da kunne jeg ikke la være å utfordre Måløy Musikklag heller, selv om de verkenhadde øvingshelg eller konsert, fortsetter Eide Tennebø.

På kort varsel stilte en gjeng derfra opp også, inkludert Eide Tennebøs egen ektemann.

– Han hadde ikke vært på Veten på 30 år, så det var folk på toppen som fikk sjokk da de så ham, ler hun.

Drar inn penger til god sak

På sju år med Rosa Sløyfe-arrangement og Veten opp i Måløy har Eide Tennebø og arrangørene klart å samle inn over 220.000 kroner til Brystkreftforeningen.

– Vi er stolte over det, og dette tallet inkluderer ikke årets aksjon, den åttende, for der er vi ikke er ferdige å telle ennå, sier Eide Tennebø, som forteller at det er fullt mulig å vippse dem ut denne uka.

Mange hundre var innom Torget i Måløy lørdag. Her kunne en delta i motbakkeløp til Veten eller til Lisjehornsvatnet. For de litt yngre var det rebusløype eller BliMe-dans, i tillegg til at der var boder, kafé og underholdning.

– Kort oppsummert ble dette en fantastisk dag med fint vær og mange folk. Vi kunne selvfølgelig ønsket oss flere deltakere i konkurranseklassen, men ellers er vi godt fornøyd.

Det var nemlig bare ni stykker som deltok i Veten Opp i år.

– Men det var konkurrerende arrangement og mye som skjedde. Vi er strålende fornøyd med dem som møtte opp.

Ole Jonny Vallestad fra Førde, som har deltatt hvert år siden starten, ble vinner med tiden 30.39. Anne Lina Hessevik, eneste kvinnelige deltaker, vant sin klasse med tiden 39.17. Emil Gangsøy vant barne- og ungdomsklassen på tiden 49.18. Cirka 50 stykker gikk også mosjonsløpet til Veten.

Midlene som samles inn denne dagen går til brystkreftforskning, og i år er temaet persontilpasset behandling.

– Hver dag får ni kvinner i Norge beskjed om at de har fått brystkreft. Alle disse er ulike. Derfor er persontilpasset brystkreftbehandling viktig. Alle skal ha tilbud om best mulig behandling, men ikke alle skal ha den samme behandlingen, er budskapet i år.

Dro inn 6.300 på én kake

Liljen kafé auksjonerte bort en marsipankake. Det resulterte i 6.300 kroner til Rosa Sløyfe.

– De hadde budrunde mandag til fredag, som endte med at Netpartner og Jobbpartner stakk av med kaka med dethøyeste budet på 3.200 kroner, forteller Torill Eide Tennebø.

Men historien slutter ikke der.

– Nei, for da ringte Bilbody, som hadde høyeste bud på kaka i fjor, på 3.100 kroner, og sa de ville gi det samme i år.

Så Liljen dro inn 6.300 kroner for oss på én marsipankake, ler Eide Tennebø.

Hun forteller at det er mange som er gavmilde.

– Bjørgs mat vil for eksempel gi ti prosent av omsetningen sin denne lørdagen, og Kiwi stilte med frukt og mat.