Nytt band klart for Strandfestivalen i Refvik

– Denne gjengen er en fest og et fyrverkeri på scenen

– Dette er et band som er en fest og et fyrverkeri på scenen. Vi er glade for å ha sikret oss The Navéblues til lørdagsrekka under strandfestivalen, sier Kent Rune Bugjerde i Strandfestivalen.

Energi: Bergensbandet The Navéblues har et levende sceneuttrykk med mye lidenskap og energi. De kommuniserer tett med publikum, og opplever en stadig voksende fanskare både i og utenfor Norge.  Foto: Heidi Fagerlid

Kultur

– Det er veldig kjekt å kunne bekrefte at de kommer, sier festivalsjef Bugjerde om Navéblues som er neste band ut på lørdagen under Strandfestivalen i Refvik, som går av stabelen 3.–4. juli neste år.

Har bassist fra Raudeberg

Navéblues ble annonsert som vinner av Den norske Bluesunionens Bluescup på Notodden Blues Festival i sommer, og vant dermed ett år gratis booking på mange norske festivaler, deltakelse på den tyske bluesfestivalen Bluesfest Eutin i mai, samt ti dager med spillejobber i bluesens mekka Memphis i USA.

Vant bluesunionens bluescup: The Navéblues vant Union Blues Cup under Notodden Blues Festival 2019. Cupen skal støtte rekrutteringen til den norske bluesscenen.  Foto: Trond Johnsen

– Og så er det jo veldig morsomt at Kristoffer Støylen Refvik, oppvokst på Raudeberg, med besteforeldre fra Refvik, spiller bass i The Navéblues, sier Bugjerde.

– Mange mener Kristoffer er en av Norges beste bassister, legger han til.

Blander ulike musikksjangre

The Navéblues er et Bergensband som jobber med ulike musikksjangre. Blues er et underliggende element i de fleste låtene, men bandet spiller også rock-, funk- og indie-inspirert musikk.

Munnspillet er et bærende instrument i musikken til The Navéblues. Selv om bandet er norsk, er det mye internasjonal innflytelse i låtene.

– The Navéblues består av individualister med hver sine unike kvaliteter som er satt sammen til en helt unik helhet, sier bandets manager Irene Lilletvedt til Fjordenes Tidende.

Vokalist og frontmann Navé Pundik er en engasjert tekstforfatter som selv hevder å la seg inspirere av alt fra klimasaken, vitenskap, romfart og politikk til relasjoner og vanskelig kjærlighet.

Navé Pundik beskrives i en musikkanmeldelse å ha en begavelse på munnspillet som «overstiger det ekstraordinære», og den amerikanske nettavisen Huffington Post har nylig beskrevet han som å være «uten likemann» på instrumentet.

The Navéblues hevder selv at de prøver å fortelle historier gjennom sangtekstene sine, og ønsker at publikum skal forstå historiene og følelsene som ligger i låtene deres.