Alle arrangement med over 100 deltakere anbefales risikovurdert

Samarbeider med smittevernlege og kommune for å avgjøre om storarrangementet skal gjennomføres

Tirsdag kveld fortalte Måløy Musikklag at de er i tenkeboksen på hvorvidt dansegallaen 2020 skal gå av stabelen i lys av at nasjonen nå trapper opp restriksjonene for å begrense spredningen av koronaviruset.

Tirsdag kveld fortalte Måløy musikklag at det er i tenkeboksen på hvorvidt dansegallaen 2020 skal gå av stabelen i lys av at nasjonen nå trapper opp restriksjonene for å begrense spredningen av koronaviruset.   Foto: Bjørn Erik Drabløs

Kultur

– Folkehelseinstituttet anbefaler å avlyse eller utsette alle innendørsarrangementer med 500 eller flere deltagere. Utendørsarrangementer med 500 eller flere deltagere som står eller sitter tett bør også avlyses, skriver FHI tirsdag.

For alle offentlige arrangementer med mer enn 100 deltagere anbefaler FHI risikovurdering før gjennomføring. Arrangør har ansvar for å gjennomføre risikovurdering som deretter må godkjennes av kommunen. Rådene vurderes fortløpende utfra global, nasjonal og lokal smittesituasjon for covid-19, og arrangører bør følge med på råd fra FHI, skriver instituttet.


Lovar eit forrykande show under årets dansegalla

Laurdag 14. mars arrangerer Måløy Musikklag sitt årlege og storslegne tradisjonsarrangement – dansegallaen Dinnershow – i Samfunnshallen i Deknepollen.


Dette har arrangørene av Dansegallaen nå tatt på alvor. Lørdag er planen at tett oppunder 400 betalende gjester skal møtes på arrangementet i tillegg til musikklaget, medhjelpere og øvrige arrangører.

På Måløy Musikklag sine Facebook-sider kan en tirsdag kveld lese følgende:

- I forbindelse med Dansegallaen som er planlagt arrangert lørdag 14. mars, forholder Måløy Musikklag seg til FHI sine råd vedrørende større arrangement. Vi er i kontakt med kommuneoverlege Jan Helge Dale og rådmann Terje Heggheim om gjennomføringen, og styret har i kveld gjennomført en risikovurdering i forhold til arrangementet. En endelig vurdering om gjennomføring blir gjort så fort vi får en tilbakemelding fra kommunen, trolig før lunsj i morgen, onsdag, skriver musikklaget, som sier at det vil legge ut informasjon så snart en avgjørelse er tatt.