Her kan du få med deg litt av det som skjer

Gå på fyrkafé, delta på et annerledes Rosa Sløyfe-løp eller få med deg en utendørskonsert i helga

Gå på fyrkafé, delta på et annerledes Rosa Sløyfe-løp eller få med deg en utendørskonsert i helga  Foto: Andreas Hellenes

Kultur

Laurdag blir det fyrkafé i Parken kulturhus på Raudeberg i forbindelse med 150-årsjubileumet til Ulvesund fyr. Stor salsutstilling med foto av Ole Andre Hopland, Heinz Aemmer og Kai W. Nessler. Eige bakverk, kaffi og fyrsaft. Levande musikk. sal av jubileumsbøker, handarbeid, fyr-krus og andre fyrartiklar. Filmsnuttar, forteljing, minikonsertar ved fyrvaktar Sølvi Hopland Aemmer.

Lørdag 26. september skulle vi ha gjennomført Rosa sløyfe-løpet for niende gang. Vi har valgt å utsette løpet i sin originale form til neste år på grunn av covid-19. Men vi oppfordrer alle til å være aktive og støtte en god sak i år også, skriver Måløy Treningssenter på sine hjemmesider. Men selv om fellesløpet utsettes, oppfordrer Måløy Treningssenter folk som ønsker å støtte årets aksjon om å gå eller løpe en tur på egenhånd. – Ta gjerne på noe rosa og send bilde til oss!

Demensforeninga i Vågsøy minner om Demensaksjonen som i år blir digital. – Vi oppfordrar til å vere med å bidra til at forskning kan løyse demensgåta, seier Svanhild og Ellinor i foreninga.

Lørdag 26. september arrangerer Ytre Nordfjord Brass utekonsert i Korsen på Leikanger, Stadlandet. Om været blir bra og notene ikke blåser til havs, blir det «Liv og Røre» med en variert og fin konsert. Hold god avstand og vær velkommen, store og små.

Kvar tysdag er det Seniornett på Frivilligsentralen i Måløy. Temaet tysdag er streaming. Vågsøy frivilligsentraL

Kulturgruppa 55+, den kulturelle spaserstokken og Seniordans inviterer til Songkafé i kulturhuset Turnhallen fredag 25. september. Musikk ved Wåges, kaffi og kringle. Gratis inngang.

Kulturgruppa 55+ og den kulturelle spaserstokken arrangerer tur til Operahuset Nordfjord og musikalen Mannen frå La Mancha 6. oktober. Påmelding innan 25. september til Rita Andal.

Onsdag 30. september er det språkkafé i Bremanger Folkebibliotek.