Adam håper at ny låt kan være med å bidra til at flere menn tør å være åpne og snakke om egen mental helse

På låten «Into My Life» som kommer 8. januar, skildrer Adam Douglas hvordan også menn kan slite med sin mentale helse og hvordan midtlivskrisen ofte går dypere enn mange menn gir uttrykk for.

På låten «Into My Life» som kommer 8. januar, skildrer Adam Douglas hvordan også menn kan slite med sin mentale helse og hvordan midtlivskrisen ofte går dypere enn mange menn gir uttrykk for.  Foto: Torgrim Halvari

Kultur

Adam Douglas er på god vei ut av 30-årene og i sin beste alder for en såkalt midtlivskrise. Sammen med kamerat og artist Cory Chisel skrev han låta «Into My Life» for å sette ord på hvordan menn også ofte sliter med det å bli eldre. Gjennom låta ønsker de å være et talerør for at også menn kan møte veggen og lide av angst og depresjon som følge av forventningene de må oppfylle gjennom livet.

– Vi har begge blitt veldig bevisste på vår egen mentale helse, hvordan den fungerer, hvordan den ikke fungerer, og hvordan den påvirker oss i våre liv og livene til de rundt oss. Vi har vært gjennom en middelaldrende mental helse-oppvåkning, forteller Adam Dougas om hans og Corys bakgrunn for å skrive låta sammen i en pressemelding.


Skapte julestemning for publikum. Sjølv gler Adam seg til julefeiring hos svigerfamilien om ikkje så lenge

– Neste gong han kjem ventar vi han heim til jul, seier svigermor Reidun Torvanger Solberg, som saman med mannen Dag Solberg var Adam sine spesielt inviterte gjester på Måløy-konserten torsdag. Dei opplevde at Adam og bandet gav ein konsert av topp klasse.


For både Adam og Cory handler «Into My Life» om å godta mørket og depresjonen, og at de aller fleste møter på det i en eller annen form i løpet av livet. Man må kjempe seg gjennom det og det er fullt mulig å komme ovenpå igjen, selv om det ikke alltid kjennes sånn ut når man står midt i de tyngste drakampen med seg selv.

– Det viktigste er å ha noen rundt seg som man kan prate med, og det er spesielt viktig for menn som tradisjonelt ikke snakker like mye om følelsene sine som andre, heter det i meldingen.

Adam og Cory har begge vært langt nede som følge av forventningspress og overarbeid og nå håper de at «Into My Life» kan være med å bidra til at flere menn tør å være åpne og snakke om egen mental helse.


Adams nye låt tar et oppgjør med de politiske og sosiale kampene en ser utspille seg i USA

Adam Douglas har aldri laget en politisk låt før, men nå kunne han ikke la være. 23. oktober slapp han «Joyous We’ll Be», en låt om USA, samhold og motstand, som ble mottatt med stående applaus fra publikum.