Les Marianne sitt vakre dikt om Nordfjord

«Lengsel mot Nordfjord»

Marianne Nordli er enke etter Endre Maurstad. Hun jobber som legesekretær i Oslo, men er også skribent for et forlag der hun skriver både romaner, noveller og dikt. I diktet Lengsel mot Nordfjord skriver hun om tilknytningen til vår region.

Marianne Nordli er enke etter Endre Maurstad. Hun jobber som legesekretær, men er også skribent for et forlag der hun skriver både romaner, noveller og dikt. I diktet Lengsel mot Nordfjord skriver hun om tilknytningen til regionen. Bildet er fra et takmaleri av Erling Solheim i et av husene på Tuftene ved Bryggja, gårdsbruket der Alfred Maurstad vokste opp.   Foto: Fjordenes Tidende

Kultur

LENGSEL MOT NORDFJORD

Jeg ønsker meg til et vakkert sted,

der roen senker seg, og jeg får fred.

Når våren kommer går tankene dit

mot en glitrende fjord med en isbre så hvit.

Fisking og båtliv i skjønn harmoni,

under de høye vestlandsfjell, føler jeg meg fri.

Ja, hva er bedre enn en sommer der nord,

langt fra byens larm, i en stille fjord.