Oppskriften til denne eplekaken har jeg fått fra min mor, som igjen fikk den av en venninne fra Tyskland. Kaka er saftig og god, og det som jeg synes smaker ekstra godt med den, er det sprø lokket med crumble.

Dette trenger du for å lage eplekaken:

150 g romtemperert smør

150 g sukker

1,5 ss vaniljesukker

250 g hvetemel

1,5 ss bakepulver

7 epler

Slik lager du eplekaken:

Start med å skrelle eplene og kutte dem i båter. Legg båtene i en bolle med vann så de ikke blir brune. Ha resten av ingrediensene i en stor bolle og bruk en håndmikser til å blande alt til du får en halvfast deig. Ha deigen i en springform som er 24 cm diameter, og dekk kaken med eplebåtene.

Dette trenger du til crumble:

150 g hvetemel

100 g romtemperert smør

75 g sukker

1 ss vaniljesukker

Slik lager du crumble:

Ha alle ingrediensene i en bolle og bruk en håndmikser til å blande alt til det blir små smuler. Ha dette over kaken, og steik den deretter ved 180 grader i cirka 40 minutter.

Tips: Server gjerne kaken lun med pisket krem eller vaniljeis til.