– Meg fra lille Måløy skal menge meg med fiffen, få mingle og bli vurdert av en skummel jury med Halvor Bakke som juryformann, smiler Annette Stene Seljen om det å være finalist i årets Gullfjær interiør awards.

– En ære å være finalist

Hun synes det er en ære å være finalist i kategorien Årets fargerike hjem.

– Jeg fikk overtenning da jeg fikk vite at jeg var finalist og var litt skjelven.

Det er 14 kategorier der det er fire finalister i hver kategori. I tillegg er det Årets gullfjær-pris som går til en som har utmerket seg spesielt.

– En vinner statuetter og så er det veldig mange sponsorer i prisutdelingen og alle som er finalister får også gaver som har bra med verdi. I tillegg får en profilert seg siden blant annet store interiørmagasin følger Gullfjæren.

– Jeg har vært misunnelig på alle som har vært på prisutdelingen, fått gå på rød løper og mingle med andre som har samme interesse. Og nå skal jeg plutselig være der selv, ler Annette.

Her startet interessen

Annette ble interessert i interiør da hun for første gang fikk sin egen enebolig og var med fra byggestart.

foto
I september reiser Annette Stene Seljen som finalist til Oslo. Foto: privat

– Da tenkte jeg herlighet så gøy å få være med å få utforme sin egen hjem og gjøre det fint og koselig. Og jeg trålet alle interiørmagasin for å få inspirasjon. Jeg var alene med to barn og skulle etablere meg i Okshola. Da begynte denne interessen, og så har det bare ballet på seg, smiler hun.

Etter det flyttet hun, mannen og familien flyttet inn i et renoveringsprosjekt i Hatlevik, og det var da hun begynte å publisere bilder. Hun hadde til slutt over 30.000 følgere som fulgte oppussingsprosjektet, men så ble kontoen hacket for to år siden.

– Da mistet jeg motet i fire måneder, men så er det et slikt fint miljø, med vennskap som blir utviklet og med Gullfjæren, sier hun om hvorfor hun startet opp igjen.

Nå har instagramprofilen hennes 3.450 følgere og er for tiden preget av farger.

Annette synes også det er kjekt at det sitter mange spennende personer i juryen.

– Halvor Bakke er juryformann, Knut og Kjartan fra programmet «Sommerhytta», Helle fra Maison, Tove fra podkasten Inspirasjonshuset, Siri fra Summer House og Birthe Kildal som vant Årets gullfjær i fjor, sier Anette og legger til at hun gleder seg vanvittig mye til både å være der og til å heie på dem hun kjenner som er finalister i de andre kategoriene.