Stavangerkameratene er booket til Strandfestivalen i Refvik til sommeren, og vokalist og frontfigur Kjartan Salvesen gleder seg til å komme tilbake til stedet som gjorde så stort inntrykk på ham for to år siden.

– Vi spilte jo ute på moloen i Refvik i 2021, og vi ville tilbake. Refvik er den fineste plassen vi har hatt konsert på, så nå gleder vi oss alle veldig til å spille der igjen, sier Salvesen til Fjordenes Tidende.

Han mener at han selv og resten av bandmedlemmene er privilegerte som får reise rundt omkring i hele Norge.

– Vi er heldige som får se og oppleve steder, som Refvik, som vi aldri ville fått sett om vi ikke hadde drevet med akkurat det vi driver med.

Hadde en lignende opplevelse første gang han besøkte New York

Kjartan Salvesen hadde aldri hørt om Refviksanden før Strandfestivalen tok kontakt for første gang for over to år siden. Og den opplevelsen han hadde da bandet kjørte inn mot Refvik sommeren 2021 sammenligner han med første gang han besøkte New York.

– Det var en åpenbaring. Jeg tenkte bare «fy f … så vakkert!»

Det ble en veldig spesiell kveld for bandet som stod på en scene som var satt opp ved moloen i Refvik.

– «Gud bedre, vi må få lov til å komme tilbake hit igjen», sa jeg til kollegene mine i bandet etter konserten. Og nå skjer det.

Konsert på «historisk grunn»

– Men ikke nok med det, skyter Salvesen inn.

– Det er jo historisk grunn vi skal spille på. Jeg har jo jobbet i Viking Fotball i tretten år. Viking har jo spilt på gressmatta i Refvik der vi skal spille til sommeren, med Isak Arne Refvik på laget! Isak Arne er jo far til min kollega som er materialforvalter i Viking den dag i dag.

–I 2021 følte jeg at halvparten av de jeg snakket med var i slekt med Isak Arne. Jeg har definitivt fått en spesiell følelse for Refvik. Det er en veldig hyggelig plass med hyggelige folk som forteller fascinerende historier om blant annet murveggene på husene sine, sier Kjartan Salvesen.

Ser fram til å ønske bandet velkommen tilbake

Festivalgeneral Kent Rune Bugjerde er glad for at det folkekjære bandet tar turen til Refvik i juli.

– De stortrivdes sist de var her på Strandfestivalen i 2021. De fortalte allerede den gang at det var den fineste plassen de hadde spilt konsert på. De sa de håpte å få komme tilbake til hovedarenaen på Strandfestivalen.

Han beskriver Stavangerkameratene som et fantastisk band som fenger alle aldersgrupper.

– De er veldig gode live, og ikke minst flinke til å få med seg publikum. Det er heller ikke feil at dette er veldig joviale og jordnære karer. Vi ser veldig fram til å få dem ut til «Revikja» igjen. Det blir helt magisk, avslutter Kent Rune Bugjerde.