Den indiske storfilmen Maattrraan har verdenspremiere på kinoer over hele landet fredag 12. oktober.

Regissør K.V. Anand valgte å legge innspillingen av deler av filmen til blant annet Kannesteinen i Vågsøy.

Det er første gang i historien at en indisk storfilm feirer sin verdenspremiere i India og Norge på samme dag.

– Publikum kan se fram til fantastiske dansenumre i blendende vakre fjordlandskap, sier Sigmund Elias Holm, leder for Vestnorsk filmkommisjon i en pressemelding.

K.V. Anand er en av de fremste filmregissørene i Kollywood, og har tidligere vunnet den indiske National Film Award. Maattrraan er Anands største film som regissør, og kommer i kjølvannet av hans blockbustere KO (2011) og Ayan (2009).

– I Maattrraan har Anand fått med seg superstjernen Suriya, som er umåtelig populær blant tamiler verden over, sier distributør Vaseeharan Sivalingam. Ved siden av å ha spilt i 34 filmer er Suriya også programleder i den tamilske versjonen av «Vil du bli millionær?». Vaseeharan håper filmen kan øke interessen for Kollywood blant det norske publikum.

– Det lages over 130 filmer hvert år, og industrien har utviklet seg enormt de siste årene. Filmene lages med store budsjetter, og Maattrraan vil overraske det norske publikum, lover han.

Regissør Anand er kjent for å være banebrytende i sine location-valg, og har i sine tidligere filmer vist fram Tanzania, Harbijn og Namibia for det indiske publikum. Til Maattrraan vurderte Anand lenge å gjøre scener i Mosambik, men valgte til sist norske fjorder og fjell.

Det er linjeprodusent Vidar Trellevik glad for, som organiserte den norske innspillingen.

– Maattrraan kan åpne for at flere indiske regissører fanger interesse for å filme i Norge. Fjorder og fjelltopper skaper begeistring i indiske kinosaler, det blir lagt merke til i bransjen. Vi er klar for å ta imot flere filmteam, dette er bare toppen av isberget. Nå er vi spent på den internasjonale mottakelsen, sier Trellevik.