Flere elever fra Måløy vidaregåande skule forteller at de vil være mer forsiktige i trafikken etter at de deltok på en redningsøvelse.

– Man får en bedre forståelse av hvor alvorlig det kan bli, sier Maria Eide, som går første året på Måløy vidaregåande skule.

16-åringen er en av flere elever som kjører skuter og moped til skolen hver morgen.Eide forteller at det var interessant å få lære mer om hva man må gjøre dersom man havner i en ulykke på veien.

– Jeg er opptatt av å være trygg i trafikken, og tenker særlig på det i kryss. Jeg er redd for at det plutselig skal komme en bil med høy fart, forteller Eide.

Forebyggende arbeid

Mellom 100 og 120 førsteklasseelever fra Måløy vidaregåande skule deltok under trafikksikkerhetsdagen, som ble arrangert i samarbeid med politi, ambulansetjeneste og brannvesen. I tillegg deltok Statens vegvesen og lokale trafikkskoler under arrangementet.

På trafikksikkerhetsdagen fikk elevene blant annet prøve seg på førstehjelp, se en simulasjon av en ulykke der en bil krasjer i 50 kilometer i timen, og til slutt en redningsøvelse der brannvesen, politi og ambulanse var involvert.

Ulykken var mellom en moped og to biler, og fokuset under redningsøvelsen var å se hva førstemann på ulykkesstedet gjør for å hjelpe.

– De må være på vakt

Miljøkoordinator Geda Boer forteller at hensikten med trafikksikkerhetsdagen er å drive med forebyggende arbeid.

– Vi må vise elevene at de må være på vakt i trafikken, og så håper vi at de aldri havner i en slik situasjon selv, sier Boer.

Politi, brannvesen og ambulanse var til stedet under redningsøvelsen, og senere på dagen fikk de høre mer fra representantene fra nødetatene om hva som er viktig å tenke på i trafikken.Åse Romuld fra Vågsøy lensmannskontor var også til stede under redningsøvelsen.

– En trafikkulykke har mye krefter i seg, og dette viser elevene hvor viktig det er å bruke bilbelte og ikke ha så høy fart i trafikken, sier Romuld og legger til:

– Det er også viktig at de tenker over hvem de sitter på med. Det må være trygge sjåfører.