– Det er fem år siden korpsturen til Calella i Spania. Korpset har hatt koselige avslutningsturer til Silda også, men etter to år med pandemi, var det flott å være på langtur igjen, sier turleder Ingrid Anita Malmin Nordpoll.

Hun peker på at det musikalske og det sosiale er begge viktige element på en korpstur.

– Det å øve sammen i en gymsal uke etter uke gjennom et helt år gir samhold og fellesskap, men man trenger også noe å glede seg litt ekstra til. Det trenger ikke å være en utenlandstur, men en tur ut av nærmiljøet og oppleve noe annet sammen og å presentere noe av de musikkstykkene man har øvd inn gjennom et år.

Korpset besøkte Vigelandsparken. Foto: privat
Troppen drillet til marsjene som var en del av repertoaret. Foto: privat

I Skavøypoll skolemusikkorps har de også en drilltropp som de er veldig stolte av. De drillet til marsjene som var en del av repertoaret. Korpset hadde en konsert på søndag formiddag utenfor Kon Tiki museet på Bygdøy.

– Dette var til stor glede for mange forbipasserende turister. Etterpå var vi inne på museet og fikk se og oppleve mye fra Thor Heyerdals liv og hans spennende reiser, sier Malmin Nordpoll.

Bussen kjørte oss så til sentrum hvor det ble bading på Operastranda for noen.

– Vi avsluttet byturen med en tur opp langs Karl Johans gate, Stortinget og Det kongelige slott. Der fikk vi med oss et vaktskifte, og fikk en liten påminnelse om hvordan vi kan øve oss på å marsjere neste vår, smiler Malmin Nordpoll.

Mandagen var målet å ha det gøyest mulig på Tusenfryd, og det tror turlederen alle klarte. Det var nok av attraksjoner å velge mellom, og både små og store fikk seg noen overraskelser og nye erfaringer i løpet av dagen.

– Vi bodde på Haraldsheim under oppholdet. Det er et vandrerhjem som ligger sentralt og med fin beliggenhet opp mot Grefsen. Det har et spesielt flott uteområde med mulighet for ulike aktiviteter. Noen spilte bordtennis, basketball, fotball og et eget stigegolfspill som dirigenten vår Lisbeth Wåge hadde med seg. Det ble stor suksess.

Det var bra med publikum på konserten ved Operaen i Bjørvika. Foto: privat

På tirsdagen var de i Vigelandsparken på formiddagen og etterpå var det konsert ved Operaen i Bjørvika.

– Det var bra med publikum. Flere foreldre dukket opp der, og venner og familie av korpsmedlemmer som bor på Østlandet var også representert. Dirigenten vår fikk rosende ord fra flere tilhørere. Vi voksne som var med på turen var veldig stolte av musikantene og drillerne, sier Malmin Nordpoll, og fortsetter:

– For et flott korps å være på tur med. Jeg vil også rose de eldste i korpset for å være gode forbilder for de yngste. På en korpstur må det tilrettelegges for at de ulike aldersgruppene føler seg ivaretatt. Dette har stor betydning og gjør at vi forhåpentligvis får ha de med oss enda lenger. Disse barna og ungdommene er framtida og de skal vi satse på.

Korpsturen ble helt konge. – For et flott korps å være på tur med, sier turleder Anita Malmin Nordpoll. Foto: privat