Elevene tok de vel to hundre betalende i publikum med på en reise tilbake i tid sammen med bygdeoriginal og Trump-tilhenger Ragnar Kvernhusdal, spilt av Nicholas Grytting.

Kabareten handlet om Kvernhusdal sin drøm om å bygge en mur rundt hele Selje, men personene og opplevelsene han møtte på sin reise får mogulen til å endre mening, til heller å bruke tid og krefter på å bygge opp igjen hotellet.

Kreativt og aktuelt av elevene som har stått for alt av manus, lyd, lys, kostymer, sang og dans på kabareten.

Donald Trump

– Kabareten skulle egentlig handle om Donald Trump på tidsreise, men så fant vi ut at det kanskje ble litt for uoriginalt. Og når nå hotellet brant ned, ville vi ha med i kabareten at noen bygde det opp igjen, så derfor ble alt det bundet sammen, forklarer Sara Hove, som sammen med resten av elevene vedgår at retningen kabareten tok ikke på noen måte var spikret fra start av.

– Det var ikke alle som var enige i at det skulle handle om Trump, sier hun.

– Nei vi var veldig uenige i det, men så kom Sara og Julie på det med Ragnar Kvernhusdal så da var alle med, forteller Nicholas Grytting som imponerte i rollen som nettopp Kvernhusdal.

Mye pugging

– Det var ikke så mange som ville ha hovedrolla, men så sa alle at jeg burde gjøre det så da ble det bare sånn, forteller Grytting, som innrømmer at puggingen har tatt tid.

– Det er puggingen som har vært vanskeligst med kabareten ja. Men jeg har øvd veldig lite hjemme, det meste har forgått på skolen hvor vi har hatt valgfaget Sal og scene, samt musikktimene til å øve på, avslutter han.

Siden øvingene har foregått i skoletiden, er vurderingene til lærerne som satt i salen med på å bestemme karakterene til elevene ved endt skoleår.

Uavhengig av deres meninger tydet responsen til publikum bare på én ting.

Meget godt bestått.