Med mer enn 300 besøkende går årets kirkemusikkuke med overskudd. Det gleder arrangør Kaldo Kiis.

– Det var kjekt å se at flere kom på konsertene i år, forteller Kiis, som sammen med kona Margot og musiker Alice Teunis har arrangert kirkemusikkuka for andre år på rad.

Overskuddet fra konsertene går til et nytt lydanlegg i Sør-Vågsøy kirke.

Kiis tror hemmeligheten bak det voksende publikumstallet er at arrangementet har fått et godt rykte, samtidig som det har vært en større bredde i årets program.

Under årets kirkemusikkuke i Vågsøy fikk publikum muligheten til å være med på fire ulike konserter. Arrangementet startet med en gospel- og popkonsert onsdag, etterfulgt av en jazzkonsert fredag.

På lørdag var det klassisk musikk som sto i fokus, og på søndag ble musikkuka avsluttet med en barnekonsert i Sør-Vågsøy kirke.

Under gospel- og popkonserten var det elever fra sangskolen til Margot Kiis som sto for underholdningen, samt koret Sweet Spirit.

– Man merker godt av nivået blant elevene har gått opp. Det er mange som er veldig flinke, skryter Kaldo Kiis.

På fredagens jazzkonsert var det Margot Kiis som fikk skinne på scenen sammen med instrumentalistene Per Arne Brandal og Svein Hunnes fra Volda.

– Margot var i sitt rette element, sier Kiis.

Under lørdagens konsert i Sør-Vågsøy kirke fikk publikum høre flere kjente klassiske toner. Blant musikerne på scenen var både Kaldo Kiis og Alice Teunis fra Vågsøy. Selje-organist Jon-Inge Sigerland deltok med flere flotte innslag.

Arrangørene hadde også hentet inn Norvall Klungresæter fra Bremanger, som underholdt på gitar. Søsteren til Alice Teunis, Johannette Zomer, sto på scenen flere ganger.

Kiis forteller også at søndagens barnekonsert ble godt besøkt, med ca. 100 fremmøtte.

– Man fikk se unge musikanter på piano og kornett, samt et energisk barnekor. Det er kjekt å se ung aktivitet i kirka, sier Kiis.

Han takker sponsorene og håper på at enda flere publikummere tar turen innom konsertene neste år.

– Man vet ikke hva man har gått glipp av før man ser det selv, sier Kiis.