Dette innlegget er skrevet av Geir Ove Refvik, styremedlem i Nei til Kinn:

Jeg er blitt informert om at ordfører kommer i avisen med et innlegg der hun anklager Nei til Kinn for å spre propaganda. Siden det er jeg som blir angrepet, er det bare rett og rimelig at jeg svarer og gir min versjon av saken.

I månedsskiftet mars/april var det mange innlegg fra de som heier på Kinn, veldig mange. Jeg bet meg i merke at noen av disse var personer som driver butikk i området, som jeg kjente, og som var ekstremt positive til Kinn. Siden dette var bekjente av meg kontaktet jeg de, to personer, der jeg på en fin måte spurte om de ikke var bekymret for å stå frem slik, siden mer enn 60 prosent av befolkningen og kundegrunnlaget tydeligvis mente det motsatte av dem.

Dette gjorde jeg rett og slett fordi man hører historier om at personer, som markerer seg for sterkt i saker, ofte kan bli utsatt for slik type boikott. Jeg skrev også at jeg selv ikke tenker slik, og at jeg håpte at folk skiller sak og person.

Den ene svarte meg veldig hyggelig, forklarte hvorfor, og takket meg for omtanken. Han hadde opplevd boikott på grunn av andre, lignende forhold og var klar over faren.

Den andre derimot, ble opprørt og følte at jeg, som representant fra Nei til Kinn, truet ham. Her må jeg bare innse at jeg har misforstått min relasjon til denne personen totalt. Det forklarte jeg i melding, samt at jeg ringte vedkommende og forklarte bakgrunnen for min melding mer konkret. Og beklagde at han tolket det som han gjorde. Dette er helt tilbake til 4. april, altså cirka 50 dager siden. Nei til Kinn var knapt nok stiftet.

Nå vil altså ordføreren bruke dette som et argument for at Nei til Kinn sprer propaganda, og prøver å true ja-folk til taushet. Jeg gjentar at dette var sendt til to personer, fra meg som privatperson. Ingen andre i Nei til Kinn kjente til dette, men de er nå selvsagt informert.

At dette skal føre til nevnte reaksjon fra ordfører kan jeg ikke annet enn å notere meg. Men, det er nok ikke tilfeldig at det kommer i sluttspurten av kampanjen. Fjordenes Tidende har fått lest melding og svar til begge personer, men de har likevel valgt å lage en sak på det.

Det må jeg bare akseptere, selv om jeg ikke forstår det.