Dette innlegget er skrevet av styret i Nei til Kinn som består av Fredrik Egeberg, Geir Ove Refvik, Sidsel Kongsvik, Kent Hammersvik og Tom André Hopland.

En egenrådig ordfører

Ordfører Maurstad reagerer på metodene som brukes i valgkampen om Kinn. Hun trekker frem to sms som ble sendt for flere måneder siden. Hvorfor hun kommer med dette nå er vel ikke så vanskelig å forstå. Det nærmer seg avstemning. I mangel på gode argumenter så tar man det man har. Geir Ove Refvik som hadde sendt disse meldingene forklarer i eget innlegg hvorfor han sendte dem, og offentlighetsekspert Gunnar Bodahl-Johansen kommenterer til FjT at dette er en del av ytringsfriheten.

Det hun ikke klager på er sine egne metoder. Folkemøtet som skal være 30. mai er arrangert av Vågsøy kommune. Der skulle man forvente at begge sider fikk lik taletid, men slik ble det ikke. Ordføreren har bestemt at ja-siden har 50 minutter inkl. rådmann Heggheim. Nei-siden får 30 minutter, og ingen mulighet til å hente inn ekspertise som kunne fått egen taletid, på lik linje med Heggheim.

Vi ba om at dette ble endret til lik tid for begge sider, men fikk til svar at «de hadde drøftet det, og sto på sitt». På direkte spørsmål til varaordfører Myklebust svarer han at hun ikke har drøftet noe med han. Hvem er det da ordføreren har blitt enig med? Heggheim? Som ikke er en del av Vågsøy kommune? Regnet med at en med kommunen som arrangør, ville sikre at det ble et balansert møte for begge sider. Slik ble det virkelig ikke. Så naive kunne vi altså være. Ville tro at det var varaordføreren hun burde drøftet dette med. Ordføreren fortsetter sin overkjøring som det passer best for henne og sine synspunkter. Dette er ikke en ordfører som jobber for folket hun representerer. Ordføreren må huske på at hun også representerer de 62 prosent av befolkningen som ikke vil inn i Kinn og, ikke bare de 31 prosent som vil (tall fra siste måling).

Slike egenrådige handlinger har allerede ført til at vi mistet Bryggja ut av kommunen, og nå jobbes det ivrig for at resten av kommunen også skal smuldre bort. Det er flott å sette spor etter seg som ordfører, men det var ikke slike spor folk flest hadde håpet på. Det er valg neste år. Jeg håper at vi fremdeles skal velge kommunestyre for Vågsøy, og at dere alle husker hvem som har gjort hva denne perioden.

Stem nei til Kinn!