Dette leserinnlegget er skrevet av Geir Ove Refvik i Nei til Kinn:

Gårsdagen ble en travel dag. Hadde ikke forventet det som kom.

Når det er sagt har jeg blitt nedlesset med positive tilbakemeldinger om at dette var en panisk manøver fra ordfører.

Jeg ga et tilsvar i går, men ønsker å utdype det litt mer i dag

Selve meldingen jeg sendte kan virke «hard» når man bare leser den. Må legge til at det selvsagt var innledet med Hei (fornavn), og videre at det var tommel opp i meldingen, nettopp for å tone ned faren for evt misforståelse. Jeg ser i ettertid at jeg burde gjort det annerledes, da jeg som avsender ikke har like god kontroll på forståelsen, hos mottager, som jeg ville hatt i en samtale.

Jeg vil også benytte anledningen til å kommentere ordførerens valg av språkbruk. Hun sier at hun reagerer på NOEN av metodene Nei til Kinn bruker, men angriper kun denne saken. Hvilke andre metoder er det hun mener ?

Hun skriver videre at DE som mottok meldingen har følt at DE ble bedt om å tie. Igjen feil, det er EN som tydeligvis har ytret dette. Den andre takket meg for meldingen, forklarte at han hadde vurdert det, og takket for omtanken, inkludert en «smiley».  Den ENE valgte å gjøre det kjent på denne måten.

Jeg såg, og ser fremdeles på dette som en privatsak og prøvde i den lengste å få FjT til å ikke lag sak på det. De ba meg inn på møte, men presset fra ordfører om at det burde publiseres virket å være for sterkt.

Jeg noterer at dette er blitt brukt for alt det er verdt, og helt sikkert med en baktanke siden det dukker opp først nå, mer enn 50 dager siden det skjedde, og i forkant av selve valget.

En av tilbakemeldingene jeg fikk i går, var fra en tviler. Hun, ja det var en hun, hadde bestemt seg for å stemme ja, men har etter dette innlegget fra ordfører ombestemt seg.

Ellers støtter jeg Nils Myklebust som etterlyser mer viktige faktorer som kan bety noe for valget. Hvordan skal Kinn for eksempel dekke inn de 56,5 ÅRLIGE millionene i lønnsforskjell og arbeidsgiveravgift ? Det eneste våpen en kommune har, meg bekjent, for å dekke inn slike beløp, vil være en kraftig økning i eiendomsskatt. Hvis det er tilfelle bør det vel kommuniseres til befolkningen ?