Dette leserinnlegget er skrevet av Geir Ove Refvik som privatperson, ikke som styremedlem i Nei til Kinn:

Svar til Erling Wåge, og styrene i AP, Venstre og Høyre

Jeg registrerer at jeg har opprørt noen så mye at de må samles i hopetall for å gi en felles uttalelse. Jeg skulle ønske de hadde brukt like mye energi i den tiden vedtaket om Kinn ble fattet, i et av tidenes mest merkelige kommunestyremøter. Da hadde vi sluppet alt dette.

Ja, jeg har gjort noe dumt, men det har jeg ordnet opp i både offentlig og overfor den personen som tolket meldingen annerledes enn den var ment. Dette er også skrevet om i tidligere innlegg.

For å kunne forstå konteksten av en melding, sendt på messenger, er første punkt at man har referanserammer om det som skrives, samt en relasjon mellom avsender og mottaker. Hvis man ikke har det, fremstår denne meldingen som «sterk» lesing, jeg har ingen problem med å forstå det. Det er derfor blant annet Einar Rune Sætren aldri har fått noe fra meg. Dessverre mistolket jeg min relasjon til den ene jeg sendte til. Han ble «satt ut», og preget av det. Det har jeg beklaget overfor han direkte, både den dagen og i ettertid.

Jeg er sikker på at alle forstår at å «bare lese» en melding, fremfor å kjenne avsender/sak/ordlyd, er to forskjellige ting. Dette er noe de fleste skjønner, men de må gjerne bli fortalt det før de innser det. I stedet for velger de å bruke konteksten for alt den er verdt når de skal mene noe om meg og saken. Ingen nevnt, ingen glemt, men de kjennes igjen i diverse tråder på Facebook med karakteristikker om meg og saken. Felles for disse er at ingen av de kjenner meg som person.

Jeg er ikke ond, finnes ikke ond. Ja, jeg kan være hard og kynisk, men aldri ond. Vi bor på et lite sted, og majoriteten av dere kjenner meg fra diverse miljø, jeg håper dere kan være enig i nettopp det.

Jeg er heller ikke politiker, og derfor ikke kjent med protokoll, som de kaller det. Det vises nok igjen i min fremtreden, men er kun er forklaring. Har flere eksempel på hvordan dette er forsøkt misbrukt, skal la det ligge foreløpig.

Etter å ha nøstet litt i sakens gang er jeg blitt kjent med at meldingen/essensen av innholdet,  har sirkulert i «Ja-miljøet», og det er nok grunnen til at noen har løftet det videre til media. Her kan jeg kun spekulere i hvem, men det er mindre viktig. Jeg presiserer at det IKKE er mottaker som har kontaktet media om saken.

Jeg har snakket personlig med begge mottakere og jeg skjønner nå gangen i hva som er skjedd. Denne skulle jeg gjerne delt med hele verden, men av respekt for hva de begge fortalte meg skal jeg la det ligge.

Det føltes godt å ta praten med begge, slik det ofte gjør etter å kunne legge noe bak seg.

Jeg skulle ønske, i ettertid, at noen hadde kontaktet meg da, fremfor å anta at dette var en målrettet kampanje, som jeg nå tror alle har innsett at det ikke var.

Jeg hadde ingen anelse om dette før FjT kontaktet meg den dagen de valgte å publisere det.

Ja, jeg prøvde å hindre det, da saken for meg var privat, i et 1:1 forhold, men skjønte fort at agenda var satt, det skulle ut.

Storm i et vannglass er et mye brukt ordtrykk, her er det storm i en fingerbøl.

Jeg er 100 prosent overbevist om at Kinn ikke er bra for Vågsøy. Jeg skulle ønske at våre politikere kunne bruke tid på fortelle oss konkret hva som blir så bra, fremfor å samles og bruke tid på en sak som dette. Hele Kinn-prosjektet fremstår uforståelig for meg, der blant annet det økonomiske aspektet skremmer meg. Jeg skal ikke bruke dette innlegget til å utbrodere mine argument, det kommer senere.

Saliggjøring er IKKE den eneste veien til salighet.

Erling Wåge forsvarer innlegget med «det enkle svaret er at vi meiner dette er ei viktig sak, korleis vi kommuniserer og debatterer viktige saker.» Dette var en personlig melding, sendt i beste mening og kan ærlig talt ikke brukes som argument for det du skriver her.

Ja, jeg truet med å si opp abonnement mitt på avisen, du må gjerne kalle det å presse, men det var nok mer frustrasjonen som tok over når jeg skjønte hvor det bar. Dere tilbudte meg også å fremstå som anonym, det føltes latterlig. Vi bor i Vågsøy, en av mange fordeler her er at de fleste vet hvem alle er, og den anonymiteten ville kanskje vart i 15 sekunder.

Sirkus er artig når det er substans i det, patetisk når det blir som i denne saken.

Til slutt vil jeg takke FjT for at de lar alle leserbrev være åpne saker. Deres konkurrent i sør gjør sjelden det, så her er dere klart best i klassen. Jeg har også lest deres svar under innlegg i sitt svar til meg, mye av det de skriver der ser vi alle frem til å lese mer av.

Begge mottakere av min melding har uttrykt at de vil at denne saken legges død nå. Av respekt for de, ber jeg om at de som vil kommentere, spørre eller mene noe, kontakter meg på mail gor999@outlook.com, messenger eller på mobil 911 63702.

Håper debatten de siste 14 dagene vil være mer meningsfull enn slik denne saken endte opp. Valget 11. juni er viktig, og jeg håper at folkemøte 30. mai i Samfunnshallen blir godt besøkt, og utnyttet.

Takk for oppmerksomheten.