«Kanskje er prosessen rundt nedleggelse av kommunekjøkkenet utført etter de beste intensjoner, men det må være måte på behandling av samfunnets slitere»

Dette leserinnlegget er skrevet av Elling Bortne.  Foto: Fjordenes Tidende

Meninger

Dette leserinnlegget er skrevet av Elling Bortne.

Jeg ligger her i min fornedrelse

Fra min tid i stedets lokalavis kan jeg minnes en person fra gatebildet i Måløy – kjent for sin rake rygg og standhaftige meninger. Dette var også en av samfunnets mange slitere, og som ikke hadde ligget samfunnet særlig til last, men som i likhet med mange andre ved veis ende havnet på gamleheimen. Det var i den tiden avisen ved utsendelse av kontingentblanketter gjerne fikk penger tilbake i konvolutt sendt via postverket. Personen som jeg her har i tankene var intet unntak, og ved hver utsendelse sammen med en høflig anmodning om snarlig innbetaling, kom brev til avisen som alltid begynte slik; «Jeg ligger her i min fornedrelse».


Mener de aldrende lokalene til Bordgleder er gode nok til å ta i mot Måløys matproduksjon

KF Bordgleder, som skal overta all produksjon av mat til institusjonene i Kinn fra 1. desember, har lenge vært misfornøyd med de umoderne og tungdrevne lokalene de har i Florø. Men selv om de er på jakt etter nye og bedre lokaler, er det uproblematisk å overta all drift fra kjøkkenet i Måløy.


I Fjordens Tidende ser jeg at kroken på døren er endelig satt for det kommunale kjøkkenet i Måløy – gjeldende fra 1. desember 2021. Produksjonen skal nå og som tidligere meldt, flyttes til Florø. Jeg forundrer meg over at det så langt jeg har registrert, ikke har fremkommet noen tanker og/eller forslag om å flytte matproduksjonen til Måløy. Vi er etter hvert blitt vant til at alt som betyr noe her i ytre skal inn til Førde. På samme måte kan denne flyttingen fremstå som en kommende trend i tiden – det meste blir å flytte til Florø.


Det kommunale kjøkkenet

Måløy lagar middagen 34 kroner billigare enn Florø, men skal likevel leggast ned. Kvifor?

Kvifor er prisforskjellen per måltid så stor mellom dei kommunale kjøkkena i Florø og Måløy? Og kvifor då ikkje legge det ned dyraste alternativet eller bruke det billigaste kjøkkenet som beste praksis for det andre? Det handlar om produksjonsmetoden, ifølgje kommunedirektør Terje Heggheim.


Om jeg leser avisen rett skal nå mat fraktes en gang per uke fra Florø til Måløy for oppvarming. Det finnes snart ingen grenser for den fornedrelse som samfunnets mange slitere nå må gjennomgå som et resultat av den toskeskap som i sin tid ble utvist ved sammenslåing av Florø og Vågsøy.


Forventar å spare 1,8 millionar årleg på omorganiseringa av det kommunale kjøkkenet

Kinn kommune har bestilt ein økonomisk analyse frå PwC på kva omorganisering av det kommunale kjøkkenet i kommunen vil føre til av innsparingar. Konsulentselskapet anslår summen til 1,8 millionar i året.


At det snart skal åpnes en ny avdeling på Kulatoppen – et topp moderne anlegg som ikke har kjøkken til bruk for sine beboere, er helt ubegripelig. Er det noen i dag som bygger nye hus uten kjøkken fordi noen politikere har bestemt at du skal få maten brakt over fra naboen? Tanken er helt absurd.Jeg undres på hvordan disse politikerne vil reagere dersom de ble tilbudt fiskekaker i brun saus som har stått på lager i en hel uke og/eller plukkfisk som er tilberedt flere dager i forveien.

Det kan godt hende at prosessen omkring nedleggelse og flytting er utført etter de beste intensjoner, men det må være måte på å behandle samfunnets slitere – disse som har skapt det samfunnet vi i dag har og som politikere flest soler seg i, som en pariakaste.

De økonomiske konsekvensene vil sikkert også denne gangen melde seg på om inkje so brått. Grep som politikerne gjør for å spare penger pleier gjerne ende opp med en økonomisk blåmandag.
Informerte dei tilsette i Måløy om nedlegginga torsdag

Meiner ein kan spare store summar på å slå saman dei kommunale kjøkkena til eitt

Kommunedirektør Terje Heggheim leitar etter innsparingsmoglegheiter i kommunen. Eit av dei er å slå saman dei kommunale kjøkkena til eitt felles produksjonskjøkken, i Florø. Torsdag blei dei tilsette på kjøkkenet i Måløy informert.Ansatte ved det kommunale kjøkkenet frykter ikke for egne jobber, men for brukerne

– Vi forstår at kommunen vil spare penger. Det er bare så synd at det alltid skal gå ut over de svakeste

De ansatte ved det kommunale kjøkkenet ved Vågsøy omsorgssenter i Måløy mener at en flytting av all matproduksjon til Florø til syvende og sist vil gå ut over brukerne.Mener det er mulig å flytte all kommunal matproduksjon i Kinn til Florø uten å oppbemanne der

Kommunalsjef helse og velferd i Kinn, Norunn Stavø, sier hun støtter seg på KF Bordgleder sin påstand om at det er mulig å flytte den kommunale matproduksjonen i Måløy til Florø uten å oppbemanne.