Tenner lys for skolekameratene

Seksten lys står i kveld tent langs fylkesveg 618 ved Røyrvikneset i Selje kommune.  Foto: Christina Cantero

Nyheter

Seksten lys står i kveld tent langs fylkesveg 618 ved Røyrvikneset i Selje kommune.

De ble tent av elever fra Måløy vidaregåande skule etter at en jente (18) og en gutt (19), som begge var elever ved MVS, omkom tidligere denne uken.

Tenåringene ble meldt savnet fredag formiddag og en leteaksjon ble satt i gang. De hadde sist blitt observert onsdag kveld, kjørende i en blå Golf fra Selje i retning Måløy.

Politi, Røde Kors og Redningsskøyta bisto i leteaksjonen, og til slutt ble en blå Golf funnet i sjøen ved Røyrvikneset. I bilen ble de to savnede ungdommene også funnet omkomne.

Tidligere i dag besøkte elever, lærere, samt et kriseteam fra Vågsøy kommune ulykkesstedet i Selje.

– Jeg hadde selv et behov for å vite hva som hadde skjedd, sa rektor Karl Otto Rundereim til NRK da han besøkte ulykkesstedet.

Politibetjent Morten Hagen er leder for det kommunale kriseteamet, og forteller til NRK at det er viktig at så mange ressurspersoner som mulig er til stedet for ungdommene i denne tiden.

– I dag har vi prøvd å gi så konkret informasjon som vi kan om hva som har skjedd, og hva vi i politiet skal fokusere på fremover. Elevene har mange spørsmål om hva som har skjedd, og hvordan det skjedde, sier Hagen til Fjordenes Tidende.

Les mer om saken: