Elevrådsleder: – Ulykken er en vekker

Elevrådsleder Margrethe Kvalheim (18) forteller at hele skolen er preget av dødsulykken i Selje. – Vi er et eget lite samfunn her på skolen. Og nå har vi mistet noen i samfunnet vårt, sier Kvalheim. Hun tror også at ulykken har ført til at flere elever er mer oppmerksomme på trafikksikkerhet. Morten Hagen, leder for det kommunale kriseteamet i Vågsøy, sier det er en vanlig reaksjon etter slike ulykker. – Man får en plutselig opplevelse av konsekvensene man kan få i trafikken, sier han.  Foto: Christina Cantero

Nyheter

Det første elevrådsleder Margrethe Kvalheim gjorde etter at hun fikk høre om ulykken i Selje var å skrive «kjør forsiktig!» til sine medelever.

– Jeg tror denne ulykken har gjort at mange har åpnet øynene for hvor ille det kan gå i trafikken, sier elevrådsleder Margrethe Kvalheim (18) ved Måløy vidaregåande skule etter den tragiske ulykken i Selje, der MVS-elevene Ida Tahooni Kivi (18) og Wahid Babaie (19), begge fra Florø, omkom.

Flere av elevene ved den videregående skolen kjører til og fra Selje hver eneste dag, og Kvalheim håper ulykken kan bidra til at man kjører ekstra forsiktig på veistrekningen.

Naturlig reaksjon

Morten Hagen, som er politi og leder for det kommunale kriseteamet, sier man ofte tenker mer på trafikksikkerheten etter en bilulykke.

– Man får en plutselig opplevelse av konsekvensene man kan få i trafikken, sier Hagen. Han understreker at årsaken til ulykken ennå ikke er avklart, men at det allikevel er positivt at trafikksikkerhet får mer oppmerksomhet.

Tilbake til det normale

Mandag holdt Måløy vidaregåande skule en minnestund for de to elevene som omkom i den tragiske ulykken på fylkesvei 618 nord for Flatraket i Selje kommune.

Kriseteamsleder Morten Hagen sier han synes det er viktig at elevene får snakket ut om det som har skjedd.

– Det er viktig å snakke om det, være åpne og klare å forstå hva som har skjedd, sier Hagen og legger til:

– Jeg tror også det er fornuftig at elevene kommer seg tilbake til det normale. Men man må komme seg videre uten å glemme det som skjedde, understreker han.

Det er også elevrådsleder Margrethe Kvalheim enig i.

– Vi er et eget lite samfunn her på skolen. Og nå har vi mistet noen i samfunnet vårt. Hele skolen er preget av dette, sier elevrådslederen.

Ida (18) og Wahid (19) ble meldt savnet av skolen fredag, og senere på kvelden samme dag ble en bil funnet på ni meters dyp i sjøen ved Røyrvikneset. Tenåringene ble funnet omkomne i bilen. Etter den tragiske bilulykken ble også store deler av skoledagen etter minnestunden mandag preget av ulykken.