Ida (18) og Wahid (19) begraves fredag

Ida (18) og Wahid (19) omkom i en bilulykke i Selje forrige uke. Mandag ble det holdt minnestund for de to tidligere elevene ved Måløy vidaregåande skule.   Foto: Christina Cantero

Nyheter

Fredag skal de to omkomne MVS-elevene Ida Tahooni Kivi (18) og Wahid Babaie (19) begraves på Florø kirkegård.

Og før begravelsen skal de to familiene samle og venner og bekjente til en felles minnestund i byens samfunnshus, melder VG.

I tillegg skal flere av elevene ved Måløy vidaregående skule delta i begravelsen.

– Vi antar at det vil komme et par hundre personer.  Det vil bli satt opp egen buss fra Måløy, og mange fra innvandrersenteret som kjente dem godt vil også være til stede, forteller leder for innvandrersenteret i Flora kommune, Arild Melvær, til VG.

Det var fredag 6. november at skolen meldte de to elevene savnet. De hadde sist blitt observert onsdag kveld, kjørende i en blå Golf fra Selje i retning Måløy. Ifølge politiet skulle ungdommene vise noen venner veien til Måløy.

Fredag kveld ble det funnet rester av bildeler langs Fv.618 ved Røyrvikneset nord for Flatraket i Selje kommune. Kort tid etter ble en blå Golf funnet på ni meters dyp i sjøen. I bilen ble også de to savnede ungdommene funnet omkomne.

Pårørende er blitt varslet om funnet, og et kommunalt kriseteam er blitt satt i gang. I tillegg har den videregående skolen holdt åpent både lørdag og søndag for elever som har behov for å prate om ulykken.

Mandag morgen holdt skolen en minnestund for de to elevene.